ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για εξουσιοδότηση των ΚΔΣ των οργανώσεων για λήψη απεργιακών μέτρων

Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για εξουσιοδότηση των ΚΔΣ των οργανώσεων για λήψη απεργιακών μέτρων

Στις κάλπες προσέρχονται την Τετάρτη 05/09 οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι έχουν ετοιμαστεί οι φάκελοι μέσα στους οποίους υπάρχουν διάφορα έντυπα, όπως είναι οι οδηγίες προς τις τοπικές επιτροπές.

Οι εκπαιδευτικές επιτροπές, όπως τις αποκαλούν οι οργανώσεις, «θα είναι οι επιτροπές αγώνα, που έχουν ήδη συσταθεί μέσα σε κάθε σχολική μονάδα, όπως άλλωστε είχαμε υποδείξει και μέσα από τα μέτρα που στείλαμε πρόσφατα στα σχολεία. Μέσα σε αυτό το φάκελο θα υπάρχει και ένα έντυπο για εγγραφή νέων μελών στην Οργάνωση, το πρακτικό της ψηφοφορίας μετά την καταμέτρηση για το πόσοι ψήφισαν, τα άκυρα, λευκά, έγκυρα, και ούτω καθεξής, και υπάρχει ικανός αριθμός ψηφοδελτίων. Άρα αυτός ο φάκελος φτάνει σήμερα στα σχολεία, ούτως ώστε αύριο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι τις τελευταίες 72 ώρες έχουν πέραν των 150 νέων αιτήσεων για εγγραφές συναδέλφων τους που επιθυμούν να είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι είναι μια διαδικασία, η οποία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

«Στη συνέχεια η Γραμματεία θα συνέλθει για να εκδώσει τα αποτελέσματα αφού τα συγκεντρώσει σε παγκύπρια βάση. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 09:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα 20’ και προς το απόγευμα θα συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα παγκύπρια. Αύριο θα συνέλθει η Γραμματεία για να εγκρίνει τα αποτελέσματα. Την Πέμπτη αναλόγως καταστάσεων σίγουρα θα υπάρχει Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και απ΄ εκεί και πέρα θα δούμε, ακριβώς, σε συνεννόηση με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ πώς προχωρούμε πλέον στη λήψη απεργιακών μέτρων αν μας εξουσιοδοτήσει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το τι επικράτησε κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ο κ. Σωκράτους είπε ότι ο κόσμος στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί νοιώθουν πολλή απογοήτευση για τη στοχοποίηση τους όλο αυτό το διάστημα, για τον τρόπο που λήφθηκαν οι μονομερείς αποφάσεις από πλευράς Κυβέρνησης .

«Νοιώθουν απογοητευμένοι, νοιώθουν απαξιωμένοι και ξεκινά μια χρονιά, η οποία, όπως κάθε χρονιά έχει τις δυσκολίες της, αλλά ειδικά υπό τη σκιά της κρίσης είναι πραγματικά μια πάρα – πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί είναι στα σχολεία κανονικά, έγιναν συνεδρίες καθηγητικών συλλόγων, συζήτησαν θέματα οργάνωσης των σχολικών μονάδων, τρέχουν μέσα στα σχολεία εγγραφές μαθητές, τρέχουν επίσης κατατακτήριες εξετάσεις και βεβαίως ανακύπτουν ασφαλώς διάφορα πράγματα», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα παραστούν αύριο στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Σωκράτους είπε ότι είναι μια από τις δυσκολίες που λέγαμε το προηγούμενο διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή βέβαια που δεν υπάρχουν μαθητές, θα ζητήσουμε άδειες από τους διευθυντές των σχολείων και αν μας εγκρίνουν οι διευθυντές των σχολείων μας θα πάμε», είπε. Όμως, συνέχισε, «φανταστείτε να είχαμε μάθημα. Να είχαμε παιδιά και να είχαμε μάθημα τι θα γινόταν. Θα έπρεπε να αφήσουμε τα παιδιά για να πάμε κάπου αλλού. Αυτό που λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα πράγματα δεν είναι απλά, και ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν είναι οποιεσδήποτε άλλες συντεχνίες. Έχουν διπλό ρόλο, είναι και συνδικαλιστικές, αλλά είναι και εκπαιδευτικές ταυτόχρονα οργανώσεις με πολλαπλά καθήκοντα, συμμετέχουμε σε πολλές επιτροπές του Υπουργείου, σε πάρα πολλές επιτροπές στη Βουλή. Άρα, λοιπόν για αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί τις δυσκολίες που ήδη δημιούργησε, γιατί με αυτό τον τρόπο στην ουσία παροπλίζονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την παράδοση των βιβλίων και τις πληροφορίες που φέρουν τους γονείς να αναλαμβάνουν το διαμοιρασμό των βιβλίων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι θα αναλάβουν την εποπτεία της κατάστασης υπό την έννοια ότι γνωρίζουν ποια βιβλία είναι για ποιες τάξεις, για ποιους μαθητές.

«Θα βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία αλλά από τη στιγμή που μας θέλουν στην έδρα, εμείς, ακριβώς, θα ασκούμε το διδακτικό έργο και μόνο. Ό,τι γινόταν σε εθελοντική βάση δεν θα γίνεται γιατί όπως φαίνεται τίποτα δεν αναγνωρίζεται από την εθελοντική δράση των εκπαιδευτικών από κυβερνητικής πλευράς», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top