ΔΙΕΘΝΗ

Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου μήνα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κυβερνητικών ομολόγων, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές ότι θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ στον καταρτισμό του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.


 
Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσε πως ο προϋπολογισμός για το 2019 θα είναι θαρραλέος αλλά νοικοκυρεμένος, ενώ ο άλλος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, επίσης αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να τινάξουμε τα δημόσια ταμεία» αν επιθυμούμε να κυβερνήσουμε τη χώρα για πολύ καιρό.
 
Οι Σαλβίνι και ντι Μάιο συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε και συζήτησαν τον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
 
Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σημείωσαν πως ο Σαλβίνι πιέζει την κυβέρνηση να αποδεχθεί δημοσιονομικό έλλειμμα λίγο πάνω του 2% του ΑΕΠ.
 
Οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση, αποτελούμενη από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας, θα πίεζε για ψηλότερες δαπάνες εκτόξευσε τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στα ύψη. Ωστόσο την Πέμπτη οι αποδόσεις τόσο των μακροπρόθεσμων όσο και των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της χώρας υποχώρησαν κατά 10 μονάδες βάσης, ενώ το ιταλικό χρηματιστήριο ξεπέρασε τις άλλες αγορές της Ευρώπης.
 
Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 2,87% στο χαμηλότερο σημείο τον τελευταίο μήνα, με την διακύμανση (spread) σε σχέση με το γερμανικό 10ετές ομόλογο να υποχωρεί στις 248 μονάδες βάσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top