ΤΟΥΡΚΙΑ: Αίτημα βουλευτή για διερεύνηση του πογκρόμ κατά Αρμενίων και Ελλήνων

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αίτημα βουλευτή για διερεύνηση του πογκρόμ κατά Αρμενίων και Ελλήνων

Φωτιές στο τουρκικό κοινοβούλιο άναψε βουλευτής του HDP.

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από Αρμενία και αντιπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), Γκάρο Παϊλάν, υπέβαλε στο τουρκικό κοινοβούλιο ένα επίσημο αίτημα για διερεύνηση του πογκρόμ και της λεηλασίας εναντίον Αρμενίων και Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Στο επίσημο αίτημά του, ο Παϊλάν υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκαν συνολικά 73 εκκλησίες, δύο μοναστήρια και 5.538 σπίτια, ενώ 60 Ελληνίδες βιάστηκαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955.

Επίσης, τόνισε ότι όλα αυτά ήταν προϊόν των τουρκικών «ειδικών δυνάμεων», και ότι έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με «λαμπρότητα».

«Ζητώ από το κοινοβούλιο να ξεκινήσει έρευνα για το πογκρόμ και τις λεηλασίες του 1955, να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους και να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα», δήλωσε ο Γκάρο Παϊλάν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE