ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε τη Δευτέρα (10/9), στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση για το έργο που επιτελεί η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου συγχαίροντας τα μέλη της Αρχής.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «γίνεται, πραγματικά, έργο και οι συστάσεις υλοποιούνται κατά τον μέγιστο βαθμό. Η προσπάθεια είναι να δούμε πώς ελέγχεται η κατάσταση ακόμη καλύτερα.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο με τις μελέτες, τις προτάσεις σας και τη δράση σας βοηθάτε στο να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία, δυστυχώς, όσο ο χρόνος περνά, φαίνεται να γίνεται ακόμα οξύτερο το πρόβλημα.

Όμως η απόφασή μας είναι να δούμε πώς, σε συνεργασία με όλους, και ιδιαίτερα με τη βοήθειά σας, αντιμετωπίζουμε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο της εξάρτησης είτε από ουσίες είτε άλλες μορφές εξαρτήσεων».

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Χρύσανθος Γεωργίου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «παραδώσαμε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια ανασκόπηση της Αρχής για το 2017, τον ενημερώσαμε για την κατάσταση όσον αφορά τις ουσίες εξάρτησης, τις νέες προκλήσεις όπως είναι ο τζόγος, κάτι που πρέπει να αντιληφθούμε. Παρουσιάσαμε επίσης την κατάσταση για το 2016.

Την ίδια στιγμή αναφερθήκαμε σε κάποια κενά από πλευράς της Πολιτείας, για τα οποία πρέπει να κινηθούμε ώστε να επιλύσουμε προβλήματα. Για παράδειγμα θα πρέπει να υπάρξει δημιουργία εξειδικευμένου προγράμματος μεθαδόνης στο πλαίσιο μείωσης της βλάβης, η υπογραφή πρωτοκόλλου για ανήλικους και άλλες δράσεις που αφορούν όλα τα Υπουργεία και την κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του προς την Αρχή.

Ερωτηθείς είπε ότι «έχουμε από τους καλύτερους δείκτες στην ΕΕ και η κατάσταση στην Κύπρο είναι σταθερή. Είναι όμως δύσκολα τα πράγματα διότι δημιουργούνται κάποιες τάσεις σε όλη την Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι «προβλέπουμε κάποια πράγματα και οφείλουμε να δράσουμε για να προφυλάξουμε την κυπριακή νεολαία και κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι πέρυσι υπήρξαν έξι θάνατοι στην Κύπρο από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εντοπίζει πρόβλημα με την αύξηση της δραστικότητας της κάνναβης, ότι δηλαδή «έχει αυξηθεί και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την κάνναβη που χρησιμοποιείτο πιο παλιά». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top