Κρήτη: Σώοι 21 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε απόκρημνη ακτή στα Φαλάσαρνα

Κρήτη: Σώοι 21 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε απόκρημνη ακτή στα Φαλάσαρνα

Παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 10/09 από τις λιμενικές Αρχές της Κρήτης σε δύσβατη, απόκρημνη ακτή μεταξύ των περιοχών Σφηνάρι και Φαλάσαρνα Χανίων.

Πρόκειται για 21 άτομα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά, που δήλωσαν ότι τους αποβίβασε σκάφος.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ τους δόθηκε τροφή και νερό. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μόνο μία έγκυος οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για προληπτικούς λόγους.

Μετά την επίσημη καταγραφή και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησής τους οι αρχές θα αποφασίσουν για το σημείο όπου θα μεταφερθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE