ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Η αναβάθμιση της οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα δικαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν»

ΥΠΟΙΚ: «Η αναβάθμιση της οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα δικαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν»

Με την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος, ενώ δικαιώνονται οι προσπάθειες των συμπολιτών μας και των παραγωγικών δυνάμεων, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την αναβάθμιση από τους Standard& Poor’s, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχουμε πετύχει έναν από τους βασικότερους στόχους της οικονομικής πολιτικής».


«Η επενδυτική βαθμίδα σίγουρα θωρακίζει οικονομικά τη χώρα μας, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική και στέλνει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς» σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος και δικαιώνει τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και των παραγωγικών δυνάμεων. Δικαιώνει όμως και τις δύσκολες αποφάσεις που κληθήκαμε να λάβουμε και συγκεκριμένα τις αποφάσεις για τη Συνεργατική, που αποτελούν σύμφωνα με οίκο αξιολόγησης τον βασικό λόγο της αναβάθμισης» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «στην πολιτική πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις που υπηρετούν τελικά το δημόσιο συμφέρον, εστιάζοντας στην ουσία και όχι στην εικόνα».

Πρέπει ασφαλώς να συνεχίσουμε την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να θέτουμε τέτοιους ψηλούς στόχους τους οποίους με συνέπεια πρέπει να υπηρετούμε, κατέληξε Υπουργός.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top