ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Για 8 μήνες ζούμε με 'προκαταβολή' 105 εκατ. τουρκικών λιρών»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Για 8 μήνες ζούμε με 'προκαταβολή' 105 εκατ. τουρκικών λιρών»

Με οικονομικά ζητήματα ασχολείται τη Δευτέρα (17/9) ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε μετά και τις δηλώσεις του «προέδρου» των κτηματομεσιτών σχετικά με μη αδειούχους κτηματομεσίτες, η έρευνα σχετικά με τις τιμές στα κατεχόμενα σε σύγκριση με τις τιμές προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές, τα στατιστικά στοιχεία της «αστυνομίας» για τα αποτελέσματα εκστρατειών που πραγματοποιεί αλλά και τα στοιχεία με τα ταμεία προνοίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Κοίτα να δεις τον συντεχνιακό» δημοσιεύει φωτογραφίες από φαγοπότι που είχε ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με τον «βουλευτή» του Κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων) Μπερτάν Σάρογλου αλλά και φωτογραφίες από κοινές εξορμήσεις τους για κυνήγι. Γράφει ακόμα ότι ανοίγουν σήμερα τα σχολεία στα κατεχόμενα αλλά πολλά ακόμα είναι τα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί στον τομέα της παιδείας και επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τη συντεχνία των δασκάλων, ΚΤΟΣ, διάσκεψη Τύπου. Αλλού αναφέρεται στην εφαρμογή από σήμερα της χειμερινής ώρας λειτουργίας των «δημοσίων» υπηρεσιών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο νότος είναι 48 τοις εκατόν πιο ακριβός» προβάλλει τα αποτελέσματα της έρευνας του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου σχετικά με τις τιμές πώλησης προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι τιμές πώλησης των προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές είναι κατά 48% πιο ψηλές από τα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι συμφώνησαν τελικά η συντεχνία των οδηγών των μαθητικών λεωφορείων με την «κυβέρνηση» με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η στάση απεργίας που είχαν εξαγγείλει οι οδηγοί.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βαρύ το τίμημα» προβάλλει στοιχεία της «γενικής αστυνομικής διεύθυνσης» σχετικά με αποτελέσματα εκστρατειών στους δρόμους σύμφωνα με τα οποία κατά τους τελευταίους 20 μήνες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ενώ πέραν των 4 χιλιάδων ήταν οι μεθυσμένοι οδηγοί που καταγγέλθηκαν. Αναφορά γίνεται και στη συμφωνία μεταξύ του «υπουργείου» μεταφορών και των οδηγών των μαθητικών λεωφορείων και γράφει ότι ο «υπουργός» για να αποτρέψει την απεργία των οδηγών ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατάφερε το Σάββατο να έρθει σε συμφωνία μαζί τους. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμα δηλώσεις ιδιοκτητών μαγειρείων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης στην τιμή πώλησης του ηλεκτρισμού αλλά και άλλων προϊόντων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Γέμισε με ψεύτικους κτηματομεσίτες η αγορά» προβάλλει δηλώσεις του «προέδρου» της «ένωσης» κτηματομεσιτών Χασάν Σουνγκούρ σχετικά με τους μη αδειούχους κτηματομεσίτες στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι σε απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές ντομάτας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων τους. Γράφει ακόμα ότι από σήμερα εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο εργασίας των «δημοσίων» υπαλλήλων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Για 8 μήνες ζούμε με 'προκαταβολή' 105 εκατ. ΤΛ» προβάλλει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το δανεισμό από τα ταμεία προνοίας από τους δικαιούχους τους. Αλλού αναφέρει ότι, σύμφωνα με έρευνα του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου οι τιμές πώλησης των προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές είναι πιο ψηλές από τις τιμές στα κατεχόμενα. Προβάλλει ακόμα το νέο θανατηφόρο δυστύχημα στο δρόμο Κερύνειας -Μόρφου με θύμα 51χρονο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top