ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

«Η συνεργασία των δυο χωρών και ο κοινός σχεδιασμός για τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού έχει δημιουργήσει τις βάσεις μιας στήριξης και αναγνώρισης του διεθνούς παράγοντα της στάσης αυτής».

Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη και διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει και να παρέχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου έβαλε το Κυπριακό στη σωστή του βάση.

Ευχήθηκε επίσης στη Νέα Υόρκη να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την επανεκκίνηση του διαλόγου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE