Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων σε Πρόεδρο και ΥΠΟΙΚ

Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων σε Πρόεδρο και ΥΠΟΙΚ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων απέστειλε την Τετάρτη 19/9 επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να αξιοποιηθεί η συγκυρία της επαναφοράς στην επενδυτική βαθμίδα.


«Συμμεριζόμαστε την ικανοποίησή σας για την επαναφορά της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα και τη μεγάλη επιτυχία που είχε η σύναψη νέου, χαμηλότοκου, δανείου», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει ότι «ανέκαθεν υπήρξε πάγιο αίτημά μας όπως, όταν η Κύπρος θα επανερχόταν στην επενδυτική βαθμίδα, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να συνάψει νέο, χαμηλότοκο, δάνειο με το οποίο να ξοφλήσει παλαιότερα δάνεια με ψηλότερο επιτόκιο».
 
«Τα ποσά που θα εξοικονομούνταν ζητούσαμε να διατεθούν προς αποκατάσταση αυτών που με την απώλεια – θα θέλαμε να πιστεύουμε προσωρινή – των αποταμιεύσεών τους, συνέβαλαν στο να αποφύγει η Κύπρος την οικονομική κατάρρευση», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντικά τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας για Δυτικά Βαλκάνια

ΠτΔ: Σημαντικά τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας για Δυτικά Βαλκάνια

Στα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε σχέση με την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Τίβατ του Μαυροβουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE