Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων σε Πρόεδρο και ΥΠΟΙΚ

Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων σε Πρόεδρο και ΥΠΟΙΚ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων απέστειλε την Τετάρτη 19/9 επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να αξιοποιηθεί η συγκυρία της επαναφοράς στην επενδυτική βαθμίδα.


«Συμμεριζόμαστε την ικανοποίησή σας για την επαναφορά της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα και τη μεγάλη επιτυχία που είχε η σύναψη νέου, χαμηλότοκου, δανείου», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει ότι «ανέκαθεν υπήρξε πάγιο αίτημά μας όπως, όταν η Κύπρος θα επανερχόταν στην επενδυτική βαθμίδα, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να συνάψει νέο, χαμηλότοκο, δάνειο με το οποίο να ξοφλήσει παλαιότερα δάνεια με ψηλότερο επιτόκιο».
 
«Τα ποσά που θα εξοικονομούνταν ζητούσαμε να διατεθούν προς αποκατάσταση αυτών που με την απώλεια – θα θέλαμε να πιστεύουμε προσωρινή – των αποταμιεύσεών τους, συνέβαλαν στο να αποφύγει η Κύπρος την οικονομική κατάρρευση», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.