ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κι ο Χίτλερ είχε πληρώσει δόσεις για το κατοχικό δάνειο»

ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κι ο Χίτλερ είχε πληρώσει δόσεις για το κατοχικό δάνειο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης επανορθώσεων από την Γερμανία, ειδικά για το κατοχικό δάνειο, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η ελληνική Βουλή συντάσσει πόρισμα που αφορά τις αποζημιώσεις και το δάνειο, προσθέτοντας ότι κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται το κοινοβούλιό της.

Τόνισε πως ό,τι είναι «δίκαιο» δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά «παραμένει», αν και διευκρίνισε πως όλα θέλουν την ώρα και τον τρόπο τους.

Επισήμανε ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός του υποχρεωτικού δανείου που απαίτησαν οι Ναζί από τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα κατοχικά στρατεύματα, υποστηρίζοντας με νόημα ότι ακόμα και το καθεστώς Χίτλερ είχε καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις για αποπληρωμή του δανείου.

Ο κ. Μάας δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Επιμένει σε δύο κράτη ο Τατάρ - Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

Αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής από τα κατεχόμενα για την Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, όπου απόψε (τοπική ώρα ΗΠΑ) θα δει τον ΓΓ του ΟΗΕ κι αύριο το μεσημέρι (τοπική ώρα) θα συμμετάσχει στην άτυπη τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο κ. Γκουτέρες. Ο κ. Τατάρ θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Κυριακή κι έχει προγραμματισμένες δηλώσεις μετά τις συναντήσεις, αλλά και κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE