ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κι ο Χίτλερ είχε πληρώσει δόσεις για το κατοχικό δάνειο»

ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κι ο Χίτλερ είχε πληρώσει δόσεις για το κατοχικό δάνειο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης επανορθώσεων από την Γερμανία, ειδικά για το κατοχικό δάνειο, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η ελληνική Βουλή συντάσσει πόρισμα που αφορά τις αποζημιώσεις και το δάνειο, προσθέτοντας ότι κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται το κοινοβούλιό της.

Τόνισε πως ό,τι είναι «δίκαιο» δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά «παραμένει», αν και διευκρίνισε πως όλα θέλουν την ώρα και τον τρόπο τους.

Επισήμανε ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός του υποχρεωτικού δανείου που απαίτησαν οι Ναζί από τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα κατοχικά στρατεύματα, υποστηρίζοντας με νόημα ότι ακόμα και το καθεστώς Χίτλερ είχε καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις για αποπληρωμή του δανείου.

Ο κ. Μάας δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top