ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ: Χλωρακιώτης και Κουρουνάς ενώπιον της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ: Χλωρακιώτης και Κουρουνάς ενώπιον της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

Με δύο νέες ακροάσεις, συνεδριάζει εκ νέου, την Τρίτη 25/09, η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Στις 9 το πρωί καταθέτει ο πρώην Έφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.

Ο κ. Χλωρακιώτης είναι μεταξύ των κατηγορουμένων σε ποινική υπόθεση για το Συνεργατισμό που αφορά δάνεια που δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις συνολικού ύψους €3.588.063,00 περίπου. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Ο κ. Χλωρακιώτης δήλωσε μη παραδοχή στις κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή τον περασμένο Ιούνιο.

Στις 11.30 θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής ο πρώην Ανώτερος Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Βαρνάβας Κουρουνάς.

Εξάλλου, η Ερευνητική Επιτροπή, ανακοίνωσε χθες ότι έχει λάβει επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερ. 21.9.2018, με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα της για τρίμηνη παράταση των όρων εντολής της, που εξέπνεαν 6.10.2018. Σχετικό Διάταγμα του Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται να εκδοθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE