ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι μετά τις αντιδράσεις

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι μετά τις αντιδράσεις

Να συνεχίσει την έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εισαγγελική παραγγελία της.


Σημειώνεται ότι η εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε χθες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητείτο να αναμένουν οι εισαγγελικές αρχές την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για διοικητικό έλεγχο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για «πάγωμα» της δικαστικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διευκρίνισε ότι η παραγγελία της Εισαγγελέως δεν είχε σκοπό να παγώσει τις έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς, αλλά στόχευε στο να καταστήσει γνωστή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, που μετέχει προσωπικά στις έρευνες, την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να τη λάβει υπόψη του.

Με το σημερινό έγγραφο που απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ορίζει ότι ο Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος την 1η Οκτωβρίου θα αποχωρούσε από τη θέση του, θα παραμείνει για να ολοκληρώσει την έρευνα για το Μάτι, αν και θα παύσει να είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας, καθώς ήδη έχουν διενεργηθεί εκλογές και έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top