ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΥΛΩΝΑΣ: «Το ΔΗΚΟ θα παλέψει μέχρι τέλους για το ΓεΣΥ» - Τερατώδεις ελλείψεις στα νοσοκομεία

ΜΥΛΩΝΑΣ: «Το ΔΗΚΟ θα παλέψει μέχρι τέλους για το ΓεΣΥ» - Τερατώδεις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Δήλωση για την κατάσταση στην Υγεία έκανε ο βουλευτής Λεμεσού και εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού συζητήθηκαν την Πέμπτη (27/9) στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου.

Όπως σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, σε μια έντονη τοποθέτηση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού «αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία» υπάρχουν τερατώδεις ελλείψεις και προβλήματα, «όλα εις βάρος των ασθενών».

Επικαλούμενος παράδειγμα με ασθενή που χειρουργείται και δεν τον επισκέπτεται ο γιατρός, ο Παύλος Μυλωνάς είπε χαρακτηριστικά «χορεύουμε ενώ καίγεται το σπίτι μας».

«Γελά και το παρδαλό κατσίκι με την παραπλάνηση», τόνισε, δηλώνοντας ότι χρειάζεται επιτέλους να αποφασίσει η κυβέρνηση «ότι μέχρι να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ πρέπει να βρεθούν λύσεις».

Αυτούσια η δήλωση του Παύλου Μυλωνά:

Τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν καταφύγιο για τους περισσότερους συμπολίτες μας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για το οποίο συζητήσαμε σήμερα (27/9) στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία μας υπάρχουν τερατώδεις ελλείψεις και προβλήματα, όλα εις βάρος των ασθενών. Για παράδειγμα, χειρουργείται ασθενής και για διάφορους λόγους ο γιατρός που τον έχει χειρουργήσει δεν τον επισκέπτεται να του πει πώς πήγε η εγχείρηση, τον ίδιο ή τους συγγενείς του, αλλά ενημερώνονται από άλλους γιατρούς μπορεί και μετά από τέσσερις μέρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. 

Χορεύουμε ενώ καίγεται το σπίτι μας. Χρειάζεται να χτίσουμε μιάμιση φορά το νοσοκομείο της Λεμεσού λένε οι μελέτες βάσει των αναγκών της περιοχής. Γελά και το παρδαλό κατσίκι με την παραπλάνηση. Πώς θα γίνει αυτό πριν λύσουμε τις καθημερινές ανάγκες των ασθενών; Πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση επιτέλους ότι μέχρι να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ πρέπει να βρεθούν λύσεις. Τι γίνεται με όλο αυτόν τον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες και αναγκάζεται να πηγαίνει στα δημόσια νοσηλευτήρια; Πρέπει να πάψουμε να κοροϊδευόμαστε και να λυθούν τα προβλήματα άμεσα.

Για το ΓΕΣΥ

Επειδή άρχισαν τα συμφέροντα να επηρεάζουν πολιτικές και να δημιουργούν ομίχλη, το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει υπεύθυνα ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως συμφωνήθηκε. Τα υπόλοιπα μπορούν να βρεθούν στην πορεία. Δεν αντέχει άλλο ο πολίτης παλινδρομήσεις και τερτίπια διαφόρων κατηγοριών πολιτών οι οποίοι έχουν οικονομικά συμφέροντα ή άλλα. Το ΓΕΣΥ πρέπει να εφαρμοστεί πάση θυσία αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να μιλούμε για συντεταγμένη πολιτεία αλλά για κάτι άλλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top