ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Εξακρίβωση στοιχείων και συνθηκών άφιξης των άτυπων μεταναστών

ΠΑΦΟΣ: Εξακρίβωση στοιχείων και συνθηκών άφιξης των άτυπων μεταναστών

Σε εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφίχθηκαν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας οι 33 άτυποι μετανάστες μεταξύ των οποίων 25 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά, προχωρεί  Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά τον εντοπισμό τους οι 33 μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και από εκεί στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με το ιστορικό της άφιξης των μεταναστών και την Αστυνομία, στις 07:35 το πρωί της Κυριακής 30/09 λήφθηκε πληροφορία για θαλάσσιο σκάφος που φερόταν να μεταφέρει μετανάστες.

Οι άτυποι μετανάστες αφίχθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου.

Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας παρακολούθησε την πορεία του σκάφους αρχικά από τα διεθνή ύδατα. 

Στην συνέχεια το σκάφος κατέπλευσε  στο κατεχόμενο λιμανάκι της περιοχής Μόρφου.

Ακολούθως οι άτυποι μετανάστες πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές μέσω της Νεκρής Ζώνης, μεταξύ Λιμνίτη και Πύργου όπου εντοπίστηκαν από την Αστυνομία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εξακρίβωση των στοιχείων τους αναμένεται να μεταφερθούν στο Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top