ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί - Οι εξελίξεις στο θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί - Οι εξελίξεις στο θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει την προσεχή Δευτέρα (8/10) τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Αρχηγών συνέρχεται στις 8:30 το πρωί και ο Πρόεδρος θα ενημερώσει το σώμα για την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τις άλλες επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος τόσο στη συνάντηση με τον ΓΓ όσο και στις άλλες επαφές, συμπεριλαμβανομένου του γεύματος με τους Πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, επανέλαβε την ετοιμότητά του να προσέλθει σε νέο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Στο γεύμα αυτό τέθηκε και το ζήτημα της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), όπου και φάνηκε να γίνεται κατανοητός ο σταθεροποιητικός ρόλος που διαδραματίζει η ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.

Ο ΓΓ των ΗΕ τελεί εν αναμονή της έκθεσης της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λούτ, μετά τις επαφές της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πριν αποφασίσει την επόμενη κίνηση του στο Κυπριακό και πριν ο ίδιος υποβάλει τη δική του έκθεση, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Αναπληρωτής Ειδική Σύμβουλός του για το Κυπριακό Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα πραγματοποιήσει αυτή τη βδομάδα συναντήσεις με τη Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, και τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, στο επίκεντρο των συναντήσεων της κ. Σπέχαρ με τους ανώτερους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται το θέμα της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στην Κύπρο, που θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 15 Οκτωβρίου, και η οποία θα συζητηθεί στις 30 Οκτωβρίου, καθώς και το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top