ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Δέηση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την Κύπρο

ΛΟΝΔΙΝΟ: Δέηση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την Κύπρο

Η ετήσια δέηση υπέρ της ευημερίας του λαού της Κύπρου τελέστηκε κατά τη διάρκεια εσπερινής λειτουργίας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο την Τρίτη (2/10), με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία της τιμητικής λειτουργίας, η σημαία της Κύπρου κυμάτιζε στον ιστό του επιβλητικού ναού με την ιστορία των 11 αιώνων που βρίσκεται απέναντι από το Κοινοβούλιο.

Τη δέηση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος του Westminster, Πρέσβεις και Ύπατοι Αρμοστές διαπιστευμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξιωματούχοι της Κυβέρνησης της Βρετανίας και του Foreign Office, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και οργανωμένα σύνολα της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία.

Ανάλογες τελετές πραγματοποιούνται για όλες τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο οποίος στο πλαίσιο της τελετής κλήθηκε να αναγνώσει εδάφιο από την Αγία Γραφή.

Η δέηση διοργανώθηκε από τον επικεφαλής ιερωμένο του Αβαείου του Γουέστμινστερ, με τους κληρικούς να απευθύνουν την παραδοσιακή προσευχή για την υγεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ευημερία και την ειρήνη στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top