ΕΛΛΑΔΑ

Τσακαλώτος: 'Οι ελληνικές τράπεζες δεν καταρρέουν'

Τσακαλώτος: 'Οι ελληνικές τράπεζες δεν καταρρέουν'

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια περί κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, μετά τη κατακόρυφη πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη (3/10).

«Μην λέτε ότι οι τράπεζες καταρρέουν, δεν είναι σωστό και δεν είναι αλήθεια», ανέφερε κ. Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για τέσσερα θεμελιακά δεδομένα που συνηγορούν υπέρ της της καλής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών. «Δεν έχουν πια ELA. Δεν έχουν ανάγκη ρευστότητας. Όλες οι τράπεζες έφτασαν στους στόχους για τα NPLS για τα κόκκινα δάνεια. Όλες πέρασαν το stress test και όλες έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, καθώς πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα μείωσης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα "thinking capacity" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ένωση Τραπεζών. «Ως κυβέρνηση συζητάμε με όλους και συναινετικά θεωρούμε ότι η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι αντιμετωπίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτύχει τη μη μείωσή τους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top