ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης

Απεβίωσε ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης

Σε ηλικία 98 ετών, απεβίωσε ο Φώτος Φωτιάδης.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1920 στην Αγκαστίνα. Μεγάλωσε με τα επτά αδέρφια του με πολύ αυστηρές ηθικές αρχές ενώ έλαβε τα πρώτα του μαθήματα στον επιχειρηματικό τομέα από τον πατέρα του Ιάκωβο (Κουμή) και αργότερα Χατζηκουμή Φωτίου Φωτιάδη. 

Θυμίζουμε ότι στις 8 Μαρτίου 2018, είχε αποβιώσει και η σύζυγος του επιχειρηματία, Μαρία Φωτιάδου.

Φώτος Φωτιάδης & Σία 

Το πρώτο επιχειρηματικό βήμα για τον Φώτο Φωτιάδη, έγινε το 1942 όταν δέχθηκε μέσω ενός φίλου μια πρόταση να δημιουργήσει έναν συνεταιρισμό διανομής τροφίμων μαζί με κάποιον πεπειραμένο πλασιέ. Το κεφάλαιο που του ζητήθηκε ήταν £100 και θα είχε μερίδιο 50%. Ως το μεσημέρι εργαζόταν στο Ναυαρχείο και μετά επισκεπτόταν πελάτες στο Βαρώσι και τα γύρω χωριά. Η επιτυχία ήταν ανέλπιστη και σε έξι μήνες πέτυχε πέντε φορές πιο μεγάλα κέρδη από τον πεπειραμένο συνέταιρό του που κάλυπτε όλη την Κύπρο. 

Σήμερα ο όμιλος αποτελείται από 42 εταιρείες σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες. Στις δραστηριότητες του ομίλου ανήκουν η ζυθοβιομηχανία Carlsberg, το Οινοποιείο Κυπερούντα, οι χυμοί ΕΝΑ και το νερό ΑΓΡΟΣ. Επίσης, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Κύπρο, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία της Diageo με πάνω από 150 ηγετικά οινοπνευματώδη ποτά όπως Johnnie Walker, J&B, Gordon’s Gin, Smirnoff Vodka κ.α.. Ο όμιλος επεκτάθηκε στον κλάδο τον ασφαλειών με την Universal Life αλλά και στην ανάπτυξη γης με μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό προετοιμάζοντας σημαντικά οικιστικά και ξενοδοχειακά έργα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top