ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία ΝΑΤΟ για ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο - «Ικανά να πλήξουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ανησυχία ΝΑΤΟ για ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο - «Ικανά να πλήξουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ανησυχούν το ΝΑΤΟ τα έξι ρωσικά υποβρύχια τα οποία κινούνται στη νότια Ευρώπη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο.

O επικεφαλής της διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νάπολη, της μιας από τις δύο επιχειρησιακές διοικήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας, είπε ότι ο στόλος των υποβρυχίων της Ρωσίας έχει τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονιστεί και η χώρα έχει αποκτήσει νέα σύγχρονα σκάφη, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Σημείωσε ότι έξι υβριδικά υποβρύχια κλάσης Kilo επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο, διευκρινίζοντας ότι τα υποβρύχια αυτά είναι εφοδιασμένα με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου Kalibr, ικανούς να πλήξουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που ανησυχεί το ΝΑΤΟ αλλά και τους εταίρους του ΝΑΤΟ.

Είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ έχει ένα ακουστικό πλεονέκτημα που το βοηθάει να επιτηρεί τις κινήσεις των ρωσικών υποβρυχίων.

Εν τω μεταξύ, τους τελευταίους μήνες αναφέρονται συνεχείς παρεισφρήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών και πυρηνικών υποβρυχίων κοντά στις ακτές χωρών-μελών του NATO.

Στα τέλη Οκτωβρίου η Ατλαντική Συμμαχία ετοιμάζεται να οργανώσει μαζί με 45.000 στρατιωτικούς του NATO, στη Νορβηγία, τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, την άσκηση «Trident Juncture 18».

Σύμφωνα με το σενάριό της άσκησης προβλέπει την υπεράσπιση μιας χώρας-μέλους «εναντίον ενός αντιπάλου που έχει περάσει τα σύνορα ενός συμμάχου στο NATO», όπως είπε ο ναύαρχος Φόγκο. «Υπάρχει εδώ ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top