ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Κύπρου - Επιχείρηση διάσωσης

Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά της Κύπρου - Επιχείρηση διάσωσης

 Οι επιβάτες του πλοίου ήταν 21 άτομα μεταξύ αυτών και ενιά παιδιά τα οποία διασώθηκαν.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:32, το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, που αφορούσε σε μικρό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Νότια του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα Ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείο Υγείας.

Η διάσωση ολοκληρώθηκε τελικώς στις 12:00 από την Άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας η οποία περισυνέλλεξε συνολικά 21 άτομα (10 άντρες, 2 γυναίκες και 9 παιδιά), τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμένα Λάρνακα.

Την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων ανέλαβαν Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, εφαρμόζοντας το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top