ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών

Ρωσία και Ιταλία υπέρ της εξυγίανσης του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών

Η Μόσχα και η Ρώμη θεωρούν ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξυγιανθεί και να ενεργοποιηθεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογο του Έντσο Μοαβέρο- Μιλανέζι.

«Σε σχέση με αυτό βλέπουμε και εκτιμούμε την εποικοδομητική διάθεση των Ιταλών μας εταίρων να συμβάλλουν σ’ αυτές τις διαδικασίες» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα λειτουργεί ως προβλέψιμος και ρεαλιστής εταίρος, ο οποίος θα ασκεί μια εξωτερική πολιτική, με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπη, και των χωρών μελών της ΕΕ».

Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, προσβλέπει στο ότι θα υπερισχύσουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών. Επισημαίνοντας, ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις κυβερνήσεις εκείνες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να επιλυθεί των θέμα της επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτάσσοντας τα συμφέροντα των χωρών τους και ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top