ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολιτικό πλήγμα για Ακιντζί» - Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για τη συνάντηση Τσαβούσογλου-Αναστασιάδη

«Πολιτικό πλήγμα για Ακιντζί» - Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για τη συνάντηση Τσαβούσογλου-Αναστασιάδη

Οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και τα δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο επί του θέματος δεσπόζουν στον τουρκοκυπριακό Τύπο την Τρίτη (9/10).

Άλλα θέματα που προβάλλουν οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες είναι η αύξηση στην τιμή πώλησης του γάλακτος, οι συνεχείς αναπληρωματικοί διορισμοί στην «αστυνομία», τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και η απεργία της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πολιτικό πλήγμα για τον Ακιντζί» προβάλλει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό. Γράφει ακόμα ότι ο ΓΓ της συντεχνίας των δασκάλων, ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ, απέρριψε έκκληση για συνάντηση και διάλογο που απηύθυνε ο «υπουργός» οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς. Αναφέρει ακόμα ότι σε απεργία κατέρχονται σήμερα τα μέλη της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία διαμαρτυρίας στη «βουλή».



Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ισχυρισμοί για μυστική συνάντηση στη Νέα Υόρκη» αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου είχαν συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Προβάλλει ακόμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αποπληρωμή των φόρων από εταιρείες στα κατεχόμενα. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα πρωτοσέλιδα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Καμία η αξία της ΤΛ» προβάλλει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό στα κατεχόμενα σημειώνοντας ότι τον Ιούνιο ήταν 2,94%, τον Ιούλιο 2,26 ενώ τον Αύγουστο έφτασε το 8,42%. Αναφέρεται ακόμα στη σύλληψη ενός άντρα ο οποίος ήρθε στα κατεχόμενα το 2012 με τουριστική «βίζα» για 30 ημέρες και παρέμεινε εκεί όπου εργάζεται. Προβάλλει ακόμα την περίπτωση του 16χρονου Χακκί, ο οποίος διαγνώστηκε στην ηλικία των 6 χρονων με την νόσο του Bruton (φυλοσύνδετη αγαμμασφαιριναιμία) με αποτέλεσμα οι γονείς του να δανειστούν για τη θεραπεία του ενώ η «κυβέρνηση» δεν έχει στηρίξει καθόλου την οικογένεια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν υπάρχει επιλογή στις συγκοινωνίες» αναφέρεται στην απουσία μέσων συγκοινωνιών και γράφει ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιλογή στο θέμα της μετακίνησης του αφού ούτε δίκτυα συγκοινωνιών υπάρχουν ούτε και ασφάλεια για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους για τις μετακινήσεις τους. Αναφορά γίνεται και στη μη ολοκλήρωση των εργασιών για τη γέφυρα πεζών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με αποτέλεσμα οι πεζοί να πρέπει να διασταυρώνουν αυτοκινητόδρομο χωρίς διάβαση πεζών και τροχαίες σημάνσεις. Η εφημερίδα αλλού γράφει ότι εντός της βδομάδας αναμένεται να παραληφθούν τα σχολικά βιβλία για δημοτικά και γυμνάσια τα οποία και θα διανεμηθούν άμεσα στους μαθητές.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αδιέξοδο με τις αναπληρώσεις στην αστυνομία» γράφει ότι οι αναπληρωματικοί διορισμοί σε διοικητικές θέσεις στην «αστυνομία» είναι παράνομοι και είναι μια κατάσταση η οποία συνεχίζεται με αποτέλεσμα η «αστυνομία» να λειτουργεί με αναπληρωτές «αστυνομικούς διευθυντές». Αναφορά γίνεται και στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν μια μυστική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη. Αναφέρεται ακόμα στη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του γάλακτος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top