ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Η ατζέντα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες αλλά και ζητήματα που αφορούν τη Διασπορά θα τεθούν κατά την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου που πραγματοποιείται την Τετάρτη (10/10) στην Ελούντα της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κρήτη θα βρεθούν και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Μεταφορών, καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος Προεδρίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν το πρωί της 10ης Οκτωβρίου με διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει στη συνέχεια διμερή κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Κατ΄ιδίαν συνάντηση θα έχει, επίσης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει τριμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών, με επικεφαλής τους τρεις ηγέτες.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, Υπουργοί των τριών Κυβερνήσεων θα πραγματοποιήσουν τριμερείς κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Οι τρεις ηγέτες θα προβούν ακολούθως σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι οι περιφερειακές εξελίξεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η Ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τη Διασπορά των τριών χωρών.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top