ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΕΔΕΚ για εξελίξεις στο Κυπριακό – «Όσοι ανησυχούν…»

Παρέμβαση ΕΔΕΚ για εξελίξεις στο Κυπριακό – «Όσοι ανησυχούν…»

Τοποθετήθηκε και η ΕΔΕΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (9/10), η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί στο σύνολο της ενημέρωσης στις 23 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, καλεί όσους ανησυχούν για τη διαδικασία «να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες».

Επισημαίνει δε τη θέση της ΕΔΕΚ ότι «η όποια διαδικασία στο Κυπριακό θα πρέπει να στηριχθεί στην πραγματική υφή του προβλήματος ως θέματος εισβολής και κατοχής».

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

Όσοι ανησυχούν ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες για το ότι αυτήν την τακτική όχι μόνο την στήριξαν αλλά ήταν και επιλογή τους

Η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί στο σύνολο της ενημέρωσης που θα έχουν τα κόμματα, στις 23 Οκτωβρίου όπου έχει οριστεί νέα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι ανησυχούν ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες για το ότι αυτή την τακτική, μέχρι σήμερα, όχι μόνο την στήριξαν αλλά ήταν και επιλογή τους. Συνεπώς οι ανησυχίες που εκφράζουν είναι μομφή προς την δική τους πολιτική.

Η θέση της ΕΔΕΚ ήταν και είναι από την αρχή ξεκάθαρη: η όποια διαδικασία στο κυπριακό θα πρέπει να στηριχθεί στην πραγματική υφή του προβλήματος ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και αυτή η πτυχή θα πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης για το κυπριακό, όπως περιλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top