ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον ζητούν εξηγήσεις από το Ριάντ για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι

Ο Τραμπ και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον ζητούν εξηγήσεις από το Ριάντ για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, σε ανώτατα επίπεδα, για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.



Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, και ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, επικοινώνησαν με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζητώντας πληροφορίες για τον Κασόγκι, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Τουρκία για να βρουν τι ακριβώς συνέβη και αναζητούν πληροφορίες από το σουνιτικό βασίλειο. "Απαιτούμε τα πάντα. Θέλουμε να βρούμε τι συμβαίνει", είπε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους. "Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση για μας και γι` αυτόν τον Λευκό Οίκο", ανέφερε.

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δια εκπροσώπου του, ανέφερε ότι εξακολουθεί να μην έχει γνώση για την τύχη του δημοσιογράφου. Η Washington Post, επικαλούμενη άτομο με γνώση του θέματος, αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υπέκλεψαν επικοινωνίες Σαουδαράβων αξιωματούχων που συζητούσαν σχέδιο απαγωγής του Κασόγκι.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο 59χρονος Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, πληροφορία που χαρακτηρίσθηκε "αβάσιμη" από το Ριάντ.

Η τουρκική τηλεόραση προέβαλε βίντεο σήμερα, από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, που δείχνουν τον Κασόγκι να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top