ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Στη Βουλή το θέμα της αμερικανικής βάσης – «Ο κ. Προδρόμου δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος κυβέρνησης»

ΔΗΚΟ: Στη Βουλή το θέμα της αμερικανικής βάσης – «Ο κ. Προδρόμου δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος κυβέρνησης»

Στη Βουλή προτίθεται να εγγράψει το θέμα της βάσης των ΗΠΑ, το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση μετά τον σάλο που προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των ABC News για βάση στην Κύπρο με σκοπό την έκτακτη μεταφορά διπλωματών, το ΔΗΚΟ ζητά εξηγήσεις.

Θα καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών για να ενημερώσει το σώμα, ενώ θα αναμένει να έχει όλα τα στοιχεία για να τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Ταυτόχρονα, στηλιτεύει τον Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς «δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος κυβέρνησης ενός κράτους με κυριαρχικά δικαιώματα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών για το θέμα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο

Αναφορικά με το θέμα αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο, όπως αποκαλύφθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Δημοκρατικό Κόμμα, εκτιμώντας το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο, θα εγγράψει θέμα στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει αρμόδια το σώμα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα αναμένει να έχει ενώπιον του όλα τα στοιχεία, για να τοποθετηθεί υπεύθυνα και με σοβαρότητα.

Ανεξαρτήτως της ενημέρωσης από την κυβέρνηση, το Δημοκρατικό Κόμμα στηλιτεύει την απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, παρέπεμψε στις αμερικανικές αρχές.

Ο κ. Προδρόμου δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος συντεταγμένης πολιτείας και ως εκπρόσωπος κυβέρνησης ενός κράτους με κυριαρχικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται στην επικράτεια του κράτους ή τουλάχιστον να λέει την αλήθεια στο λαό.   


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top