ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Να διατηρηθεί το κλίμα καλής συνεννόησης με ΠΑΣΥΔΥ'

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Να διατηρηθεί το κλίμα καλής συνεννόησης με ΠΑΣΥΔΥ'

Κλίμα καλής συνεννόησης με ΠΑΣΥΔΥ, που πρέπει να διατηρηθεί, διαπιστώνει η Κυβέρνηση.

Πρέπει να διατηρηθεί το κλίμα καλής συνεννόησης μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ για το καλώς νοούμενο συμφέρον τόσο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και της κοινωνίας ευρύτερα, ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, σε γραπτή δήλωσή της μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η κοινή διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο προς επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Προς αυτό τον σκοπό η συντεχνία επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη γενική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, αλλά κυρίως για την υπεύθυνη στάση που τηρήθηκε από το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων", σημείωσε η κ. Βασιλείου.

Εξάλλου σε γραπτή δήλωσή της για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις Πρυτανικές Αρχές και μέλη του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου καθώς και της Διευθύντριας της Πολεοδομίας, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως έγινε ενημέρωση για τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφει το Πανεπιστήμιο στις τελευταίες αξιολογήσεις.

"Τα εν λόγω αποτελέσματα δημιουργούν νέες δυναμικές και επιπλέον ανάγκες οι οποίες έχουν υποβληθεί και τις οποίες η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά", σημείωσε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, έγινε αναφορά στους σχεδιασμούς αξιοποίησης από το ΤΕΠΑΚ μεγάλου μέρους του οικισμού Βερεγγάρια, στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για αυτό τον σκοπό με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς.

Την ίδια ώρα τονίζεται και η απόφαση για μετακίνηση της Τεχνικής Σχολής, αφήνοντας έτσι χώρο για νέες αναπτύξεις καθώς και για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Υγείας (Παλαιό Νοσοκομείο).

Η κ. Βασιλείου υπογράμμισε πως η συμφωνία όπως συνομολογήθηκε αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ενίσχυση του ερευνητικού έργου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, στην οργάνωση και ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών, αλλά και οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, σημείωσε, έγινε συζήτηση με θετική κατάληξη ως προς την προσαρμογή του Προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ με τρόπο που να εξυπηρετεί την πιο αποτελεσματική υλοποίηση των πιο πάνω, πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την ηγεσία του ΤΕΠΑΚ για την αξιοσημείωτη επίδοση που καταγράφει το Πανεπιστήμιο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας για αναβάθμιση και δημιουργία των Κέντρων Αριστείας στη Λεμεσό", κατέληξε η κ. Βασιλείου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top