ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ: «Σε καθοδική πορεία ο δείκτης κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»

ΚΕ: «Σε καθοδική πορεία ο δείκτης κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο δείκτης του κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σημειώνει καθοδική πορεία από το 2016, αντανακλώντας τη γενικότερη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση στην οποία σχολιάζει στοιχεία που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

«Όπως γενικά στον χώρο της ΕΕ, ο σχετικός δείκτης παρουσιάζει στην Κύπρο βελτίωση. Το ποσοστό των προσώπων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας στην Κύπρο μειώθηκε το 2017 συγκρινόμενο με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυτός που ήταν 28,9% το 2015 και 27,7% το 2016 μειώθηκε σε 25,2% το 2017» αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

Το μέγεθος αυτό, προσθέτει, σημαίνει ότι 25,2% των νοικοκυριών είχαν το 2017 εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου εισοδήματος στην Κύπρο.

 «Ο δείκτης του κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είχε στην Κύπρο αρχίσει να αυξάνεται από το 2010, αλλά από το 2016 αρχίζει να σημειώνει καθοδική πορεία αντανακλώντας τη γενικότερη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών» αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο δείκτης αυτός, συμπληρώνει, δεν αφορά αυτά καθ’ αυτά τα πραγματικά εισοδήματα, αλλά καταγράφει το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν εισοδήματα χαμηλότερα από το 60% του διάμεσου εισοδήματος σε μια οικονομία και έτσι εξαρτάται και από την κατανομή των εισοδημάτων.

Εντούτοις, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, «η γενικότερη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας και η αξιοσημείωτη συνεχόμενη οικονομική ανάπτυξη που καταγράφεται από το 2016 και συνοδεύεται από τη γενική αύξηση και των εισοδημάτων, οδηγεί και σε μειωμένο ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού».

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top