ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: Άγγλος και Γερμανός κατασκευάζουν σπίτια στην περιουσία Ε/κ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: Άγγλος και Γερμανός κατασκευάζουν σπίτια στην περιουσία Ε/κ

Με την υπόθεση Όραμς παρομοιάζει την προσφυγή για τον Άγιο Επίκτητο ο Αϊφέρ Ερκμέν.

Με τον τίτλο «Τώρα αρχίζει η απειλή», η εφημερίδα Ντιαλόγκ δημοσιεύει δηλώσεις του «προέδρου» της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», Αϊφέρ Σαίντ Ερκμέν που θεωρεί σημαντική απειλή την υπόθεση που έχει καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από έναν Ε/κ πρόσφυγα για την παράνομη ανοικοδόμηση στην περιουσία του στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.

Ο Ε/κ προσφεύγει εναντίον δύο Τ/κ εργολάβων – κατασκευαστών και του Βρετανού που αγόρασε την περιουσία του.

Ο Ερκμέν δήλωσε στην Ντιαλόγκ ότι η «επιτροπή» δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία στο Δικαστήριο (της Κυπριακής Δημοκρατίας) και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της αγωγής μπορεί να είναι ακόμα και ποινή φυλάκισης για τους τρεις. Σημείωσε δε ότι ο εν λόγω Ε/κ δεν έχει προσφύγει στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Θεωρεί, όπως είπε, ότι αυτή η υπόθεση είναι παρόμοια με εκείνη των Όραμς παλαιότερα. Και αυτό επειδή, πρόσθεσε, αυτόματα οι αποφάσεις των Ε/κ – κατά την έκφρασή του – δικαστηρίων υιοθετούνται αυτόματα από τα δικαστήρια των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ερκμέν στην περιουσία των 90 στρεμμάτων στον Άγιο Επίκτητο που έχει ο εν λόγω Ε/κ, κατασκευάζουν σπίτια ένας Άγγλος και ένας Γερμανός με τον «πρόεδρο» της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να εικάζει ότι ο Ε/κ πρόσφυγας θα έχει καταθέσει μηνύσεις και στις χώρες αυτών, και πιθανόν να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top