ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά

Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού ο φετινός σύμφωνα με την ΚΟΠ.

Ο ιστορικά πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού, αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών, είναι ο Σεπτέμβριος του 2018, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), γεγονός που αποτελεί, όπως σημειώνει, συνέχεια στα ρεκόρ που καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες του 2018, αφού όλοι ανεξαιρέτως αποτέλεσαν ιστορικά ρεκόρ αντίστοιχων ημερολογιακών μηνών.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας ότι οι αφίξεις Σεπτεμβρίου 2018 ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο (520 χιλιάδες), σημειώνοντας αύξηση 7,5% συγκριτικά με το 2017, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι «η αύξηση Σεπτεμβρίου κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι αμέσως προηγούμενοι μήνες, Αύγουστος και Ιούλιος, δεν παρείχαν περιθώρια αυξήσεων, λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων κλινών και των συνθηκών ψηλών πληροτήτων που προέκυψαν, λόγω αυξημένης ζήτησης».

Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο, όπου και παρατηρήθηκε προσφορά στις διαθέσιμες κλίνες, σημειώθηκε αύξηση 7,5% αφίξεων, σε σύγκριση με την αύξηση 2,1% τον Αύγουστο και +1,6% τον Ιούλιο, προσθέτει.

Αξιολογώντας τα στοιχεία από μια διαφορετική σκοπιά και συγκεκριμένα για το τελευταίο δωδεκάμηνο (Οκτώβριος 2017 - Σεπτέμβριος 2018), ο ΚΟΤ αναφέρει ότι οι συνολικές αφίξεις της περιόδου ανήλθαν σε 3.890.230 και προσθέτει ότι «πρόκειται για το καλύτερο δωδεκάμηνο στη ιστορία του κυπριακού τουρισμού».

Όσον αφορά τη συνολική χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι επίσης πολύ ικανοποιητικά.

«Με δεδομένο ότι όλοι οι μήνες του 2018 μέχρι και το Σεπτέμβριο σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ, οι συνολικές 3.239.760 αφίξεις περιηγητών που σημειώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 αποτελούν επίσης ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου, αυξημένο κατά 7,9% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι πλείστες αγορές κατά την εν λόγω περίοδο, με εξαίρεση τη Ρωσία και το Ισραήλ, συνεχίζουν να καταγράφουν συνολική αύξηση».

Αναφέροντας ότι μείωση κατά 4,9% σημειώθηκε στις αφίξεις από Ρωσία όπως επίσης και από το Ισραήλ (μείωση 8,1%), ο ΚΟΤ σημειώνει ότι «τόσο στην περίπτωση της Ρωσίας όσο και στην περίπτωση του Ισραήλ, οι συνολικές μειώσεις έχουν περιοριστεί σε σχέση με τις μειώσεις που καταγράφηκαν σε προηγούμενους ημερολογιακούς μήνες».

Τέλος, ο ΚΟΤ διαβεβαιώνει ότι στο λίγο διάστημα που μεσολαβεί πριν τη μετεξέλιξη του σε Υφυπουργείο Τουρισμού, θα συνεχίσει να εργάζεται «με αφοσίωση, επαγγελματισμό και σοβαρότητα έτσι ώστε να κλείσει η χρονιά με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά κυρίως με στόχο να βοηθήσει και να στηρίξει», όπως υπογραμμίζει, «το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο Τουρισμού να αρχίσει τη δραστηριοποίηση του με τις όσο το δυνατό καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες και προϋποθέσεις».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top