ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά

Ο πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού ο φετινός σύμφωνα με την ΚΟΠ.

Ο ιστορικά πιο επιτυχημένος Σεπτέμβριος στα χρονικά του κυπριακού τουρισμού, αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών, είναι ο Σεπτέμβριος του 2018, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), γεγονός που αποτελεί, όπως σημειώνει, συνέχεια στα ρεκόρ που καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες του 2018, αφού όλοι ανεξαιρέτως αποτέλεσαν ιστορικά ρεκόρ αντίστοιχων ημερολογιακών μηνών.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας ότι οι αφίξεις Σεπτεμβρίου 2018 ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο (520 χιλιάδες), σημειώνοντας αύξηση 7,5% συγκριτικά με το 2017, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι «η αύξηση Σεπτεμβρίου κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι αμέσως προηγούμενοι μήνες, Αύγουστος και Ιούλιος, δεν παρείχαν περιθώρια αυξήσεων, λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων κλινών και των συνθηκών ψηλών πληροτήτων που προέκυψαν, λόγω αυξημένης ζήτησης».

Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο, όπου και παρατηρήθηκε προσφορά στις διαθέσιμες κλίνες, σημειώθηκε αύξηση 7,5% αφίξεων, σε σύγκριση με την αύξηση 2,1% τον Αύγουστο και +1,6% τον Ιούλιο, προσθέτει.

Αξιολογώντας τα στοιχεία από μια διαφορετική σκοπιά και συγκεκριμένα για το τελευταίο δωδεκάμηνο (Οκτώβριος 2017 - Σεπτέμβριος 2018), ο ΚΟΤ αναφέρει ότι οι συνολικές αφίξεις της περιόδου ανήλθαν σε 3.890.230 και προσθέτει ότι «πρόκειται για το καλύτερο δωδεκάμηνο στη ιστορία του κυπριακού τουρισμού».

Όσον αφορά τη συνολική χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018, ο ΚΟΤ αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι επίσης πολύ ικανοποιητικά.

«Με δεδομένο ότι όλοι οι μήνες του 2018 μέχρι και το Σεπτέμβριο σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ, οι συνολικές 3.239.760 αφίξεις περιηγητών που σημειώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 αποτελούν επίσης ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου, αυξημένο κατά 7,9% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι πλείστες αγορές κατά την εν λόγω περίοδο, με εξαίρεση τη Ρωσία και το Ισραήλ, συνεχίζουν να καταγράφουν συνολική αύξηση».

Αναφέροντας ότι μείωση κατά 4,9% σημειώθηκε στις αφίξεις από Ρωσία όπως επίσης και από το Ισραήλ (μείωση 8,1%), ο ΚΟΤ σημειώνει ότι «τόσο στην περίπτωση της Ρωσίας όσο και στην περίπτωση του Ισραήλ, οι συνολικές μειώσεις έχουν περιοριστεί σε σχέση με τις μειώσεις που καταγράφηκαν σε προηγούμενους ημερολογιακούς μήνες».

Τέλος, ο ΚΟΤ διαβεβαιώνει ότι στο λίγο διάστημα που μεσολαβεί πριν τη μετεξέλιξη του σε Υφυπουργείο Τουρισμού, θα συνεχίσει να εργάζεται «με αφοσίωση, επαγγελματισμό και σοβαρότητα έτσι ώστε να κλείσει η χρονιά με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά κυρίως με στόχο να βοηθήσει και να στηρίξει», όπως υπογραμμίζει, «το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο Τουρισμού να αρχίσει τη δραστηριοποίηση του με τις όσο το δυνατό καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες και προϋποθέσεις».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE