ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κενά μνήμης Λουρουτζιάτη για τις 08/09/2015, όταν ο Εμπεδοκλής κατηγορείται ότι πήρε 35.000 ευρώ

Κενά μνήμης Λουρουτζιάτη για τις 08/09/2015, όταν ο Εμπεδοκλής κατηγορείται ότι πήρε 35.000 ευρώ

Η μνήμη του πρώην Δήμαρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη δεν είναι το δυνατό του σημείο, καθώς δεν θυμόταν ακριβώς τι έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2015.

Ο κ. Λουρουτζιάτης κατέθεσε την Τετάρτη (17/10) στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης του υπό διαθεσιμότητα Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας, Λευτέρη Εμπεδοκλή. Επρόκειτο να ρίξει φως στα ακριβή γεγονότα κατά την επίδικη ημερομηνία της 8ης Σεπτεμβρίου 2015. Την συγκεκριμένη ημέρα ο παραπονούμενος στην υπόθεση, επιχειρηματίας Θεοδόσης Χρυσοστόμου, κατήγγειλε πως έδωσε στον Εμπεδοκλή, στο γραφείο του, 35 χιλιάδες ευρώ εντός φακέλου, με αντάλλαγμα να νομιμοποιήσει τις επεκτάσεις στο κέντρο «Μακού», όμως αντί να το πράξει αυτό οικειοποιήθηκε τα λεφτά. Η υπεράσπιση, από την άλλη, υποστηρίζει ότι στις 8/09 ο Εμπεδοκλής βρισκόταν μαζί με τον Δήμαρχο Λάρνακας στη Βουλή, σε συνεδρία της επιτροπής Εμπορίου για το θέμα της μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών.

Η ένορκη κατάθεση του κ. Λουρουτζιάτη την Τετάρτη (17/10) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας –Αμμοχώστου, δεν πρόσθεσε κάτι σημαντικό στην ουσία της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αμφισβήτησε ότι ο ίδιος και ο Εμπεδοκλής είχαν παραστεί το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου στην πιο πάνω επιτροπή με θέμα συζήτησης την μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών. Την συγκεκριμένη ημερομηνία ο παραπονούμενος επιχειρηματίας Θεοδόσης Χρυσοστόμου κατάγγειλε ότι… κοντά στο μεσημέρι είχε επισκεφθεί τον Εμπεδοκλή στο γραφείο του και του έδωσε τον φάκελο με τις 35 χιλιάδες ευρώ για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες στο κέντρο του, το «Μακού».

Ο Λουρουτζιάτης δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί επ’ ακριβώς τι ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρία της επιτροπής Εμπορίου εκείνης της ημέρας και ποια ακριβώς ώρα επέστρεψε στη Λάρνακα για να παραστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη στις 11π.μ. στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «δεν θυμάμαι τι ώρα έφυγα από τη Λευκωσία και ποια ώρα έφτασα στη Λάρνακα», πως «δεν μπορώ να θυμάμαι πως καταλήξαμε και τι ώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών», ότι «δεν ξέρω ποια διαδρομή ακολουθήσαμε για να φτάσουμε στη Στέγη» σημειώνοντας πως «λογικό ήταν» ο οδηγός να τον κατεβάσει έξω από τη Στέγη που βρίσκεται πλησίον της Λεωφόρου Αθηνών αντί να τον μεταφέρει στο Δημαρχείο που ήταν αρκετά πιο κάτω.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 26 Οκτωβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top