ΠΑΡΑ-THEMA

ΣΧΟΛΙΟ: Πού χάθηκαν οι συνήθεις... πολιτικοί- Πάλι οι απλοί υπάλληλοι βγάζουν το φίδι απ’ την τρύπα

ΣΧΟΛΙΟ: Πού χάθηκαν οι συνήθεις... πολιτικοί- Πάλι οι απλοί υπάλληλοι βγάζουν το φίδι απ’ την τρύπα

“Έτσι κκελέ, έτσι ξιουράφι θέλει”, λέει ο σοφός κυπριακός λαός, ο ίδιος λαός όμως που τα τελευταία χρόνια είδε δύο ιστορικές τράπεζες να καταρρέουν, τρεις αεροπορικές εταιρίες να βάζουν λουκέτο και παρακολουθεί εκλεγμένους αξιωματούχους να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές.

Ωσάν να πάσχει από μαζικό κοινωνικοπολιτικό Aλτσχάιμερ ο κυπριακός λαός, αφού είτε “κόκκινοι” είτε “μπλε” είτε “κοκκινομπλέ” ψηφοφόροι, επιβραβεύουν με την κάθε ευκαιρία τα ίδια πρόσωπα.

Υπάρχουν βέβαια και οι “σοφότεροι” που τάχα επιλέγουν την αποχή ως δήθεν τρόπο διαμαρτυρίας, βοηθώντας έτσι να εκλέγονται με σημαντικά λιγότερους ψήφους τα πρόσωπα που προωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί.

Την Πέμπτη δύο θέματα επικρατούσαν στην ειδησιογραφία, σοβαρότατα θέματα μάλιστα, για τα οποία όμως δεν είδαμε τους συνήθεις πολιτικούς να παρελαύνουν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

Έκλεισε η Cobalt και η μόνη αντίδραση των κομμάτων μας, ήταν κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις που εξέφραζαν την λύπη τους και κάποιες προσπάθειες αλληλοκατηγορίας μέσω γραπτών ανακοινώσεων προς τον Τύπο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, συνελήφθη ύποπτος για φόνο στα κατεχόμενα. Ούτε για αυτό είδαμε τους μόνιμα καλεσμένους στα τηλεοπτικά πάνελν να μας αναλύουν και να αλληλοκατηγορούνται.

Πάλι στα δύσκολα οι υπάλληλοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Εργαζόμενοι που έμοιαζαν ότι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, να προσπαθούν να διαχειριστούν την πρωτόγνορη γι’ αυτούς κατάσταση.

Από την άλλη, η Αστυνομία έχει στα χέρια της ένα πρόσωπο το οποίο παραδέχθηκε φόνο, αλλά λόγω του ότι δεκάδες πολιτικοί για 44 χρόνια όχι μόνο δεν κατάφεραν να λύσουν το Κυπριακό αλλά δεν συμφωνούν καν τι λύση θέλουμε, τα χέρια τους είναι λίγο πολύ δεμένα.

Και πάλι στις επόμενες εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, θα χορτάσουμε υποσχέσεις και προτάσεις, λες και πρόκειται για απολίτιστους ιθαγενείς που εντυπωσιάζονται από τα λαμπερά ρολόγια και καθρεφτάκια που τους παρουσιάζουν οι “πολιτισμένοι” αποικιοκράτες.

Χ.Ζ.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top