«Έφυγε» ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

«Έφυγε» ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Ο Βιμ Κοκ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1994 έως το 2002, πέθανε το Σάββατο 20/10 από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα του οποίου ήταν στέλεχος.

 

Ο Κοκ ηγήθηκε τριών κεντρώων συνασπισμών και κυβέρνησε την Ολλανδία σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Απρίλιο του 2002, ο Κοκ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του μετά τη δημοσίευση πορίσματος ανεξάρτητου ινστιτούτου που καταλόγιζε ευθύνες στην ολλανδική κυβέρνηση, επειδή δεν απέτρεψε τη σφαγή χιλιάδων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα το 1995 από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κρατικός Προϋπολογισμός: Πρεμιέρα με πυρά και έντονη κριτική - Στήριξη από τα κόμματα συγκυβέρνησης

Κρατικός Προϋπολογισμός: Πρεμιέρα με πυρά και έντονη κριτική - Στήριξη από τα κόμματα συγκυβέρνησης

Παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και άλλων μελών της κυβέρνησης άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026.