ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Πενς: Η Ουάσινγκτον θα ζητήσει «απαντήσεις» από τη Σ. Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Μ. Πενς: Η Ουάσινγκτον θα ζητήσει «απαντήσεις» από τη Σ. Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από τη Σαουδική Αραβία, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν προμελετημένος.

"Ολόκληρος ο κόσμος σας παρακολουθεί. Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις", προειδοποίησε ο Πενς μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post. Ο Κασόγκι αρθρογραφούσε συχνά στην εφημερίδα αυτήν.

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι "επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο". "Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί. "Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα. Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό", τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Κασόγκι ο Πενς είπε ότι "δεν θέλει να μιλήσει" για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει. "Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε. Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα", κατέληξε.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top