ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: 'Το ΔΗΚΟ διατηρεί προβληματισμούς για την πρόταση του Προέδρου'

Ν. Παπαδόπουλος: 'Το ΔΗΚΟ διατηρεί προβληματισμούς για την πρόταση του Προέδρου'

Το ΔΗΚΟ διατηρεί τους προβληματισμούς και τις απορίες του για την πρόταση του Πρόεδρου της Δημοκρατίαςγια τη χαλαρή ομοσπονδία και αναμένει ξεκαθάρισμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την πρωινή συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη για συζήτηση των προτάσεων, που ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε υποβάλει προεκλογικά.

Ανέφερε πως «οι απορίες μας παραμένουν και μεταφέραμε και κοινοποιήσαμε ένα υπόμνημα με μια σειρά ερωτημάτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (στο χθεσινό Εθνικό) για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή η εισήγηση δεν έχει πάρει συγκεκριμένη μορφή».

Είπε ότι είναι θετικό το ότι προβληματίζεται ο Πρόεδρος για ένα κεφάλαιο που το κόμμα του θεωρεί ότι είναι από τα πιο σημαντικά της επίλυσης του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της λειτουργίας και της βιωσιμότητας του κράτους είναι κεφαλαιώδες.

«Σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν κάποιοι την αμέσως προηγούμενη περίοδο ότι είχαν επιλυθεί όλα τα προβλήματα και παρέμεναν σε εκκρεμότητα της πρόβλημα της ασφάλειας, το ΔΗΚΟ επέμενε ότι υπήρχαν τεράστια κενά και προβλήματα και στο κεφάλαιο της λειτουργίας του κράτους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το γεγονός ότι ξεκινά ένας διάλογος με στόχο να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και αυτά τα κενά, είναι θετικό αλλά το κόμμα του διαφωνεί στη θεραπεία, καθώς πιστεύει ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης, ότι βλέπουμε τις δηλώσεις των Τούρκων και ακόμη και αν αποκεντρώσουμε κάποιες επιπρόσθετες αρμοδιότητες και φύγουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μεταφερθούν στις πολιτείες, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημά μας, καθώς επιμένουν να έχουν μια θετική ψήφο για κάθε απόφαση, σε λίγες ή πολλές αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Είπε ακόμη ότι τα υπόλοιπα προβλήματα ασφάλειας, επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατού που επιμένει να έχει η Τουρκία και μετά τη λύση, δεν αντιμετωπίζονται με την πρόταση του Προέδρου.

«Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι με τον τρόπο που έχει ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει ένα αποτέλεσμα και από την άλλη ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από την τουρκική πλευρά για να προωθήσει τη δική της πάγια αξίωση και θέση για συνομοσπονδία κα λύση δύο κρατών και αυτός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος», κατέληξε.

Για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο είπε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη βάση προτάσεων που του είχε το κόμμα κοινοποιήσει και ότι από πλευράς Προέδρου έχει αναληφθεί δέσμευση κάποιες από αυτές να εξεταστούν με την πρόθεση να εφαρμοστούν εντός 2019 και αν είναι δυνατό να περιληφθούν και στο Προϋπολογισμό.

Ανέφερε ότι θα είναι ωφέλιμες για τους πολίτες και την κοινωνία γιατί αφορούν τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την παροχή υπηρεσιών υγείας, την προστασία ευάλωτων ομάδων και τη βελτίωση προστασίας καλόπιστων δανειοληπτών. "Και γι αυτό είμαστε στη διάθεσή του να συνεχίσουμε το διάλογο με στόχο και πρόθεση να καταλήξουμε σε συμφωνημένες θέσεις που θα προσφέρουν σύγχρονες λύσεις", ανέφερε.

Σε ερώτηση είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα οι προτάσεις του κόμματός του να συνδιαμορφωθούν στη βάση των εισηγήσεων της Κυβέρνησης και ότι αυτές κατατέθηκαν ως εισηγήσεις. Είπε ότι στον ΠτΔ και την Κυβέρνηση εναπόκειται να τις υιοθετήσουν ή να τις χρησιμοποιήσουν για παρόμοιες προτάσεις στη βάση των δικών τους επιδιώξεων και ότι το κόμμα του θα τις κρίνει και θα τις υποστηρίξει, εφόσον εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top