ΚΥΠΡΟΣ -ΟΞΥΜΩΡΟ: Ζητούν από πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών να ξεχρεώσει τις οφειλές του ενώ είναι στη φυλακή!

ΚΥΠΡΟΣ -ΟΞΥΜΩΡΟ: Ζητούν από πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών να ξεχρεώσει τις οφειλές του ενώ είναι στη φυλακή!

Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στην Κύπρο, όπου άνδρας βρίσκεται στη φυλακή για οφειλές τις οποίες καλείται να ξεχρεώσει η οικογένειά του, χωρίς αυτό να καθίσταται δυνατό.

Του Μιχάλη Μενελάου

Για οφειλές στις κοινωνικές ασφαλίσεις βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές άνδρας, ο οποίος είναι παντρεμένος με δυο ανήλικες κόρες.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, ο εν λόγω άνδρας, βρίσκεται στις φυλακές περίπου ένα μήνα, ενώ καλείται να αποπληρώσει τα χρέη του, ενόσω ο ίδιος είναι φυλακισμένος.  

Η σύζυγος του προσπαθεί να μαζέψει το ποσό για εξόφληση των χρεών του άνδρας της, ούτως ώστε να αποφυλακιστεί.

Έργο καθόλου εύκολο, καθώς τα ελάχιστα χρήματα, που είναι το εισόδημα της οικογένειας, διατίθενται στις ανάγκες του σπιτιού και στην ανατροφή των δυο ανήλικων παιδιών τους.

Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας προσπαθεί να την στηρίξει, χωρίς όμως να μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά.

Τα δυο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, βρίσκονται σε δυσχερή θέση, με την μια εκ των δυο θυγατέρων να αρνείται να μεταβεί στο σχολείο της, καθώς γίνονται δέκτες σχολίων της φυλάκισης του πατέρα τους.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, η οικογένεια ζητεί την αποφυλάκιση του οφειλέτη, ούτως ώστε να μπορέσει να εργαστεί και να αποπληρώσει τα χρέη του, για να αρθεί η δύσκολη οικογενειακή κατάστασή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.