ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους στόχους του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους στόχους του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ»

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός, "όπως έπραττε πάντοτε", έτσι ώστε να συμβάλει στο να επιτευχθούν οι στόχοι του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ καθώς και ο στόχος ανέγερσης της νέας πτέρυγας Αποκατάστασης, έδωσε το Σάββατο (27/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στους ευγενείς σκοπούς των ιδρυτών του Μελάθρου, και να ενισχύσει το πολυσήμαντο έργο και τα σημαντικότατα οφέλη της πέραν των δύο δεκαετιών λειτουργίας του, στον τομέα της Υγείας.

Εξαίροντας το έργο που επιτελεί το διοικητικό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Μελάθρου, είπε πως η προσθήκη της νέας πτέρυγας δίνει τη δυνατότητα πρόσθετων υπηρεσιών, ως επίσης και σύγχρονων καινοτόμων μεθόδων σχετικά με την αποκατάσταση και αναμένεται να αυξήσει τη δυναμική του Μελάθρου, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνδρομή του σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα της δημόσιας υγείας.

"Είναι ακριβώς γι αυτούς τους λόγους και θέλοντας ακριβώς να ενισχύσουμε το εγνωσμένου κύρους έργο που επιτελείται στο Μέλαθρον Αγωνιστών, που ως Πολιτεία υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εμπράκτως τη λειτουργία του", συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε πως, το 2017, το Υπουργείο Υγείας χρηματοδότησε 22 κλίνες και επιπλέον πέντε για έκτακτες ανάγκες, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης χρηματοδότησε για τη φετινή χρονιά 31 κλίνες και επιπλέον δύο δωρεάν για κάλυψη των αναγκών του.

Πρόσθετα, συνέχισε, πέραν της ετήσιας χορηγίας ύψους 90 χιλιάδων ευρώ που λαμβάνει ως κρατική ενίσχυση, πέραν των όσων καταβάλλονται για τις κλίνες, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2017, εγκρίθηκε παραχώρηση οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Μέλαθρο για την ανέγερση της νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης.

"Μιας πτέρυγας που ονομάστηκε Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού, ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τον Απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος τρέφοντας μεγάλη εκτίμηση στους αγώνες των ιδρυτών και για το έργο του Μελάθρου στηρίζει διαχρονικά οικονομικά τη λειτουργία του, ως έπραξε και με τις γενναιόδωρες εισφορές των μελών του για τη δημιουργία της παρούσης πτέρυγας.

Λέγοντας πως το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι, με την παραχώρηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Κυβέρνηση και τις επώνυμες και ανώνυμες χορηγίες, κατέστη δυνατόν σήμερα να κατατίθεται ο θεμέλιος λίθος και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της πτέρυγας.

Υποδεικνύοντας ότι, σε πολλές των περιπτώσεων, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που διακρίνει τη διεύθυνση του Μελάθρου, παρέχονται υπηρεσίες με τέλη χαμηλότερα του κόστους σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι γι αυτό που και η συνδρομή όλων καθίσταται ακόμη πιο σημαντική.

Ευχαρίστησε δε τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, " που είναι ψυχή των προσπαθειών της Κυβέρνησης για να σταθεί δίπλα στο Μέλαθρο, στους αγωνιστές και στην προσφορά υγείας, που είναι και υποχρέωση του κράτους", ενώ διαμήνυσε ότι, για να υλοποιηθούν όλα αυτά χρειάζονται και άνθρωποι που έχουν την ευαισθησία και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κάθε ενός των συμπολιτών μας.

Εξέφρασε, παράλληλα, εκ μέρους της Πολιτείας και του ιδίου προσωπικά, τον αμέριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του λαού, τόσο στα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια για τη διαχρονική δράση τους προς όφελος της πατρίδας, αλλά και στο σύνολο του υπαλληλικού προσωπικού "που δίδοντας ψυχή έχει καταξιώσει τους στόχους και τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε το Μέλαθρο".

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός, "όπως έπραττε πάντοτε", έτσι ώστε να συμβάλει στο να επιτευχθεί και ο νέος στόχος της ανέγερσης της νέας πτέρυγας.

Από την πλευρά του, Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θεοφάνης Παναγιώτου, είπε πως οι εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας, δυναμικότητας 32 κλινών, με νέο φυσιοθεραπευτήριο, χημείο, ακτινολογικό και σύγχρονο εξοπλισμό, άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2019.

"Είμαστε σίγουροι, πως όχι μόνο περισσότερους πάσχοντες συνανθρώπους μας θα εξυπηρετούμε, αλλά και πιο εμπλουτισμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες θα προσφέρουμε, με τη φιλοδοξία, η νέα πτέρυγα να καταστεί ένα πρότυπο κέντρο αποκατάστασης", συμπλήρωσε.

Για τις ανάγκες του νέου έργου, συνέχισε, το Μέλαθρο μπορεί να διαθέσει από τις οικονομίες του 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει συνάψει τραπεζικό δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 έγινε έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ από το συμπληρωματικό κρατικό προϋπολογισμό.

Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη χορηγία αυτή καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη δωρεά του οικοπέδου του πρώτου κτιρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως το κράτος θα συνεχίσει τη στήριξή του "για να μπορούμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα".

"Στηριζόμαστε ακόμη στις εισφορές των επώνυμων και ανώνυμων πολιτών, μεγάλες ή μικρές, καθώς και στους οργανωμένους φίλους του Ιδρύματος, εδώ και στο εξωτερικό", είπε επίσης ο κ.Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι "ευθύνη και υποχρέωση μας είναι η ορθολογική και λελογισμένη διαχείριση των οικονομικών και γενικά της λειτουργίας του Μελάθρου".

Διαβεβαίωσε ακόμη πως "οι ενέργειες και τα βήματά μας, όπως μέχρι τώρα, θα είναι πάντα μελετημένα" και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι όλα θα πάνε καλά και το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, "θα συνεχίσει να βαδίζει την ανοδική του πορεία για να φανεί αντάξιο των προσδοκιών όσων το οραματίστηκαν και το θεμελίωσαν, ζώντων και τεθνεώτων, αλλά και του κυπριακού Ελληνισμού που τόσο το έχει ανάγκη".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top