ΓΕΣΥ: Κόντρα Υπουργού Υγείας με ΠΙΣ - «Συκοφαντίες και χυδαιότητες»

ΓΕΣΥ: Κόντρα Υπουργού Υγείας με ΠΙΣ - «Συκοφαντίες και χυδαιότητες»

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Τρίτο του ΡΙΚ και την εκπομπή «Πρωινό δρομολόγιο», o Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου, έκανε λόγο για συκοφαντίες χυδαιότητες αναφερόμενους σε όσους αναφέρουν ότι "οι γιατροί βάζουν τρικλοποδιά στο ΓΕΣΥ".

"Επιδίωξη μας είναι να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος έτσι ώστε το σχέδιο να λειτουργήσει κανονικά" πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι οι 5 προϋποθέσεις που θέτουν οι γιατροί για να ενταχθούν στο σχέδιο του ΓΕΣΥ ειναι αδιαπραγμάτευτες.

Να σημειώσουμε ότι οι 5 προϋποθέσεις των γιατρών είναι η αύξηση του προϋπολογισμού, η πλήρη αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, η επαναδιαπραγμάτευση των αμοιβών των ιατρών κι άλλα εργασιακά θέματα, και η ελεύθερη άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής.

Απορρίπτει ο Υπουργός Υγείας

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διερωτήθηκε αν με τους όρους των γιατρών υπάρχει όντως καλή θέληση για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

"Δεν μπορεί να αυξηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός" ανέφερε ο Υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό προϋποθέτει νομική ρύθμιση, ενώ είπε ότι θα μπορούσε να γίνει απλά μια διαφορετική κατανομή κονδυλίων.

Τέλος, όσο αφορά στην αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο.

Επιμέλεια: Έκτορας Γεωργίου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE