ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Ο ηττημένος Αντάτζι συνεχάρη εντέλει τον νικητή των προεδρικών εκλογών Μπολσονάρου

Βραζιλία: Ο ηττημένος Αντάτζι συνεχάρη εντέλει τον νικητή των προεδρικών εκλογών Μπολσονάρου

Ο υποψήφιος της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ο Φερνάντου Αντάτζι, ευχήθηκε τελικά καλή τύχη στον Ζαϊχ Μπολσονάρου μέσω Twitter, την επομένη της νίκης του.

«Πρόεδε Ζαΐχ Μπολσονάρου, σας εύχομαι να επιτύχετε. Η χώρα μας αξίζει το καλύτερο. Γράφω αυτό το μήνυμα σήμερα με ελαφριά καρδιά, με ειλικρίνεια, ώστε να προκύψει το καλύτερο για όλους μας. Καλή τύχη», έγραψε ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Στην ομιλία του μετά την αποτυχία του να εκλεγεί πρόεδρος το βράδυ της Κυριακής, ο Αντάτζι δεν είχε αναφέρει το όνομα του Ζαΐχ Μπολσονάρου, αφού εξασφάλισε το 45% των ψήφων έναντι 55% του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού.

Έσπασε επίσης τη συνήθεια που θέλει τον ηττημένο στη Βραζιλία να τηλεφωνεί στον εκλεγέντα πρόεδρο για τον συγχαρεί το βράδυ της εκλογής του.

Στο μεταξύ, το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βραζιλίας θα είναι στη Χιλή, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο μελλοντικός επικεφαλής του επιτελείου του.

Ο Μπολσονάρου συμφώνησε με τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα να κάνει το ταξίδι αυτό μόλις αναρρώσει πλήρως από την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Όνιξ Λορεντσόνι, ο οποίος εποπτεύει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου στη Βραζιλία.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top