ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσε η μητέρα του πατέρα δυο ανήλικων που κατέληξε στην φυλακή για οφειλές στις Κοιν. Ασφαλίσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Απεβίωσε η μητέρα του πατέρα δυο ανήλικων που κατέληξε στην φυλακή για οφειλές στις Κοιν. Ασφαλίσεις

Απεβίωσε η την Τετάρτη (31/10) μητέρα του συμπολίτη μας, πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών, που βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Όπως πληροφορηθήκαμε εντός της ημέρας, η 78χρονη που όπως σας ενημερώσαμε τη Δευτέρα (29/10) είχε εισηχθή εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αφού η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαίως, έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Την περίπτωση είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το ThemaOnline την περασμένη Παρασκευή (26/10) εστιάζοντας στο οξύμωρο της σχετικής νομολογίας. Εξηγούσαμε ότι η σύζυγος του φυλακισθέντα αδυνατούσε να συγκεντρώσει το οφειλόμενο στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ποσό. Τονίζαμε ότι μόνο ο φυλακισθέντας θα μπορούσε να κάνει ενέργειες για διευθέτηση των οφειλών του, αλλά η φυλάκισή του δεν του επέτρεπε να ενεργήσει σχετικά. Σημειώναμε ακόμη ότι οι δυο ανήλικες κόρες του φυλακισθέντα, είχαν επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά από την εξέλιξη με την υπόθεση του πατέρα τους.

Τη Δευτέρα (29/10) όταν επανήλθαμε στο θέμα, υπήρξε άμεση αντίδραση από την Πολιτεία, αφού ευαισθητοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι (Προεδρικό, υπουργός Δικαιοσύνης, διευθύντρια τμήματος Κεντρικών Φυλακών, Γενικός Εισαγγελέας).

Ο συμπολίτης μας για την ώρα παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE