ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Λακκοτρύπης από World Travel Market: Η Κύπρος αγγίζει τα 4 εκ. τουρίστες φέτος

Γ. Λακκοτρύπης από World Travel Market: Η Κύπρος αγγίζει τα 4 εκ. τουρίστες φέτος

Με δεκάδες συνεκθέτες συμμετέχει και φέτος η Κύπρος στο World Travel Market, τη μεγάλη ετήσια παγκόσμια τουριστική έκθεση που διεξάγεται στο εκθεσιακό κεντρο ExCel του ανατολικού Λονδίνου.


Στη βρετανική πρωτεύουσα για σειρά επαφών, ως επικεφαλής της κυπριακής αποστολής, βρίσκεται και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός είχε το πρωί συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά, τους πρώην διεθνείς Άγγλους ποδοσφαιριστές Ρίο Φέρντιναντ και Μπομπ Ζαμόρα που συμμετέχουν στην προώθηση κυπριακού τουριστικού συγκροτήματος, περιηγήθηκε τα κυπριακά περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με τους εκθέτες, ενώ παραχώρησε και δύο συνεντεύξεις στο πρακτορείο Reuters και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Στη συνέχεια είχε τις πρώτες συναντήσεις με στελέχη αεροπορικών εταιρειών και μεγάλων tour operator. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και την Τρίτη. 

Απόψε (Δευτέρα) ο υπουργός θα παραστεί και θα χαιρετίσει τη δεξίωση που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο με την ευκαιρία του World Travel Market το Υπουργείο, ο ΚΟΤ και η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Η παρουσία του κ. Λακκοτρύπη στην τουριστική έκθεση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης με δημοσιογραφική διάσκεψη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε τη μεγάλη σημασία της έκθεσης για την Κύπρο, λόγω της γνωστής σημασίας των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Οι αφίξεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία φέτος, ενόψει των συζητήσεων που γίνονται για το Brexit και για το τι θα επισυμβεί το Μάρτιο του 2019», πρόσθεσε ο Υπουργός Τουρισμού.

«Θα έχουμε συναντήσεις με αριθμό διοργανωτών ταξιδίων αλλά και αεροπορικών εταιρειών για να ακούσουμε πώς βλέπουν και οι ίδιοι το 2019 και τις επόμενες χρονιές, τους κινδύνους που ενδεχομένως να υπάρχουν και το τι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε για να μειώσουμε την οποιαδήποτε αρνητική επίδραση μπορεί να έχει το Brexit για τις αφίξεις του τουρισμού στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Κληθείς να σχολιάσει την επίδοση του 2018 και τις βλέψεις για το 2019, ο κ. Λακκοτρύπης είπε: «Το 2018 προδιαγράφεται μία ακόμα εξαιρετική χρονιά-ρεκόρ, κατά την οποία θα αγγίξουμε σχεδόν τα 4 εκατομμύρια τουρίστες, ένας αριθμός ο οποίος πριν από μερικά χρόνια φάνταζε επιστημονική φαντασία. Αυτό είναι παρά πολύ θετικό γιατί μας βοηθά να ανακτήσουμε το μερίδιο αγοράς το οποίο είχαμε χάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί το 2018 ήταν μια χρόνια όπου όλες οι ανταγωνιστικές μας αγορές λειτουργούσαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, κάτι που αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και μπορεί να συναγωνιστεί με τις υπόλοιπες χώρες στον τουρισμό. Αποκτά επίσης ιδιαίτερη σημασία γιατί από τις 2/1/19 θα λειτουργήσει το Υπουργείο Τουρισμού, που θα έχει στο επίκεντρο της λειτουργίας του βεβαίως και την εφαρμογή της στρατηγικής του τουρισμού για το 2030, που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε πιο ποιοτικές αναβαθμίσεις του τουριστικού μας προϊόντος».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου δήλωσε ότι η φετινή έκθεση χαροποιεί τις αρχές του κυπριακού τουρισμού. «Παρατηρούμε έναν αναβαθμισμένο χώρο, υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα και υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον από ξένους δημοσιογράφους άλλων χωρών που θέλουν να μάθουν για την Κύπρο, πού στοχεύουμε, για τη στρατηγική μας, την αειφόρο ανάπτυξη που διαφημίζουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε και φαίνεται ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει ένα πολύ καλό ενδιαφέρον», είπε ο κ. Λοΐζου.

Σε ερώτηση για τις δυνητικές επιπτώσεις του Brexit στις ροές από τη βρετανική αγορά, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ παραδέχθηκε ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι «ο μεγαλύτερος προβληματισμός».

Όπως εξήγησε, «δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, να πάρουμε μέτρα αυτή τη στιγμή διότι δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το Brexit, κατά πόσο θα είναι σκληρό ή μαλακό».

«Όπως και να ‘χει το θέμα», συνέχισε, «στις διάφορες συζητήσεις που κάναμε, ακόμα και πέρυσι, με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδιών και τις αεροπορικές εταιρείες είπαμε ότι θα καλύψουμε τα όποια πιθανά προβλήματα όλοι μαζί, ο ΚΟΤ, οι ξενοδόχοι, ούτως ώστε οποιαδήποτε αρνητική επίδραση να πέσει στα μαλακά».

Ο κ. Λακκοτρύπης θα αναχωρήσει από το Λονδίνο την Πέμπτη για να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου την Παρασκευή θα λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, υπό τη σύνθεση των Υπουργών Εμπορίου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο υπουργός θα έχει την Τετάρτη στο Λονδίνο επαφές που υπάγονται στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με ανώτερα στελέχη δύο ξένων ενεργειακών κολοσσών, με θέμα τις εξελίξεις, την προοπτική και την αξιοποίηση των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top