ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς

ΕΛΛΑΔΑ: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς

Προκαταρτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κατά παντός υπευθύνου, για τις αναφορές περί μυστικών κονδυλίων του υπουργείου αλλά και για σχέσεις του με τον επιχειρηματία Τζορτς Σόρος.

Η μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να συσχετιστεί η μήνυση με εκείνη που έχει ήδη καταθέσει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Εξωτερικών για τα δώδεκα ναυτικά μίλια. Στην τελική δικογραφία θα συσχετιστούν και δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου στα οποία γίνονται αναφορές για σχέσεις του κ. Κοτζιά με τον Τζόρτ Σόρος αλλά και στο διεθνή διαγωνισμό για έκδοση βιζών, στο πλαίσιο της εκστρατείας απειλών για τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για απειλές και εκβιασμούς στο πρόσωπό του έτσι ώστε «να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια» και «να τον αναγκάσουν να σωπάσει». Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στα οποία του αποδίδεται δωροδοκία από τον Σόρος για να προχωρήσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του, αντιθέτως, όπως λέει, τον πολέμησε κατά τη διετία 2016 - 2017, όταν γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό.

Ο Νίκος Κοτζιάς τονίζει, παράλληλα, πως επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του Υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, «αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν 40 εκ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη επεστράφησαν τα 14 εκατ. ευρώ».

«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην Υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης Πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία ζητά εκ νέου τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top