ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Λόγω Βέργα και Σαρίκα μόνο οι αποβιώσαντες Δήμαρχοι θα αναγράφονται στην πλακέτα

ΠΑΦΟΣ: Λόγω Βέργα και Σαρίκα μόνο οι αποβιώσαντες Δήμαρχοι θα αναγράφονται στην πλακέτα

Tο θέμα με τις υποσημειώσεις που είχε τεθεί κάτω από τα ονόματα των κ. Φειδία Σαρίκα και Σάββα Βέργα σε πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των Δημάρχων, τέθηκε την Δευτέρα (5/11) ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, το οποιο αποφάσισε σε συνεδρία όπως παραμείνουν οι επιγραφές μόνο για τους αποβιώσαντες Δημάρχους και όπως αφαιρεθούν οι σχετικές επιγραφές για τους εν ζωή διατελέσαντες Δημάρχους.

Στην συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου τέθηκαν τρεις προτάσεις. Η πρώτη προνοούσε όπως αναγράφονται τα ονόματα όλων των Δημάρχων Πάφου, χωρίς καμία άλλη υπόμνηση, η δεύτερη όπως παραμείνουν τα ονόματα των αποβιωσάντων Δημάρχων και η τρίτη όπως αναγράφονται τα ονόματα όλων των Δημάρχων με αναφορά του κομματικού χώρου από τον οποίο προέρχονταν.

Κατά συνέπεια μετά την απόφαση που λήφθηκε, στην πλακέτα έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα αναγράφονται τα ονόματα μόνο όσων Δημάρχων έχουν αποβιώσει, δηλαδή μέχρι τον Ιωάννη Αγρότη, που διατέλεσε δήμαρχος Πάφου μέχρι το 1986. Με βάση την απόφαση, η οποία προήλθε από εισήγηση που κατέθεσε η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, για τους εν ζωή Δημάρχους, όταν επέλθει το μοιραίο, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα αποφασίζει ανάλογα.

Η εισήγηση αποτελεί στην ουσία συνέχεια προηγούμενης απόφασης του παρόντος δημοτικού συμβουλίου ότι θα αφαιρεθούν οι τιμές από όσους καταδικάστηκαν για τα σκάνδαλα και δεν θα τους αποδοθούν στο μέλλον οποιεσδήποτε τιμές.

Με την απόφαση αυτή αφαιρούνται από την πλακέτα όχι μόνο τα ονόματα των δυο Δημάρχων που έχουν καταδικαστεί αλλά και του Ανδρέα Αταλιώτη και του νυν δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος. Για τον Ανδρέα Αταλιώτη υπήρξε εισήγηση να οργανωθεί στο δημοτικό μέγαρο εκδήλωση προς τιμήν του.

Οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης για τη Σωτηρία της Πάφου και της Αλληλεγγύης, κατέθεσαν εισήγηση όπως παραμείνουν τα ονόματα ως έχουν και να αφαιρεθούν οι υποσημειώσεις, ότι καταδικάστηκαν για δεκασμό και διαφθορά, κάτι που είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση τους το προηγούμενο διάστημα.

Η πρόταση αυτή έλαβε δέκα ψήφους, όσους έλαβε και η πρόταση του ΔΗΣΥ η οποία όμως πλειοψήφησε λόγω και της ψήφου του Δημάρχου Πάφου.

Εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ Μιχάλης Μιχαήλ κατέθεσε εισήγηση, που έλαβε μόνο τη δική του ψήφο, όπως όχι μόνο να παραμείνουν οι υποσημειώσεις αλλά και να τοποθετηθούν δίπλα στα ονόματα των κ. Σαρίκα και κ. Βέργα τα κόμματα από τα οποία προέρχονται.

Στο μεταξύ, σε δημόσια τοποθέτηση του με ανάρτηση στο FB σε σχέση με επεξηγηματική σημείωση που είχε αναγραφεί σε τιμητική πλάκα έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είχε αναφέρει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του πριν από ενάμιση χρόνο, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία και στις δύο συνεδριάσεις όπως αφαιρεθούν ή και δεν δοθούν οποιεσδήποτε τιμητικές αναφορές σε όσους αποδεδειγμένα είχαν εμπλακεί ή και καταδικαστεί για τα σκάνδαλα του Σ.Α.Π.Α. και ΧΥΤΑ Πάφου.

Πρόσφατα, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να τοποθετηθούν έξω και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τιμητικές πλάκες που να αναγράφουν όλους τους Δημάρχους της πόλης από το 1880, όλα τα ονόματα των ευεργετών όπως αυτά επικυρώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς επίσης τα ονόματα όσων έχουν τύχει της τιμής του επίτιμου Δημότη της πόλης, τα ονόματα σε όσους έχει δοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης πλην του Άκη Τσοχατζόπουλου του οποίου έχει αφαιρεθεί και τα ονόματα όλων των αδελφοποιημένων πόλεων.

Η επιλογή συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου να μην απαλειφθούν τα ονόματα των δύο καταδικασθέντων Δημάρχων αλλά κάτω από το όνομα τους να αναγραφεί σημείωση για την καταδίκη τους για δεκασμό και διαφθορά έγινε ακριβώς για ιστορικούς λόγους . Θα ήταν λάθος όπως επισημαίνει για την περίοδο που ήταν δήμαρχοι της πόλης να μείνει κενό, αφού είναι ιστορικό γεγονός ότι αυτά τα 18 χρόνια τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν εκλελεγμένοι Δήμαρχοι της πόλης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top