Η νέα λέξη για το 2018 - Το περιβάλλον αλλάζει τα λεξικά - VIDEO

Η νέα λέξη για το 2018 - Το περιβάλλον αλλάζει τα λεξικά - VIDEO

Η λέξη της χρονιάς για το 2018 είναι «single-use», δηλαδή «μιας χρήσης», σύμφωνα με τους λεξικογράφους του Collins Dictionary.

Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, η λέξη αυτή τετραπλασίασε τη χρήση της, πιθανώς λόγω της επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή και τις πλαστικές σακούλες.

Οι λεξικογράφοι του Collins Dictionary παρακολουθούν ένα σώμα περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων λέξεων για να παρουσιάσουν μια ετήσια λίστα των νέων και αξιοσημείωτων της χρονιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=voyNzYEIIBI

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.