Αυτοί είναι οι διορισθέντες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Αυτοί είναι οι διορισθέντες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Ανέλαβαν καθήκοντα ο Γενικός Διευθυντής και η Οικονομική Διευθύντρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) προχώρησε στον διορισμό του κ. Νικόλαου Πολύζου στη θέση του Γενικού Διευθυντή και της κας Τερψιθέας Χρίστου στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας του Οργανισμού. Οι δύο διορισμοί εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις συνεδρίες του Σώματος, ημερ. 16 Οκτωβρίου 2018 και 23 Οκτωβρίου 2018 αντίστοιχα, ενώ οι δύο Διευθυντές ανέλαβαν ήδη τα καθήκοντά τους. Η σύμβασής τους είναι πενταετούς διάρκειας.

Ο κ. Πολύζος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας την περίοδο 2009-2012, ενώ υπήρξε ανώτατο στέλεχος νοσοκομείων. Επιπλέον, ο κ. Πολύζος ήταν Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας και Πρόεδρος στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θέση την οποία διατηρούσε μέχρι και τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ.

Η κα Χρίστου είναι Εγκεκριμένη Λογίστρια, πλήρες μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Ορκωτών Λογιστών (Association Chartered Certified Accountants – ACCA) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (Institute of Certified Public Accountants Cyprus). Έχει εργαστεί ως Οικονομική Διευθύντρια και Λογίστρια σε μεγάλους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αμερική.

Με τον διορισμό των δύο Διευθυντών του ΟΚΥπΥ, υλοποιείται μια σημαντική πρόνοια της νομοθεσίας που αφορά στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η επιλογή και ο διορισμός των διευθυντικών ομάδων που θα έχουν την ευθύνη για την οικονομική και διοικητική διαχείριση των τριών Διευθύνσεων των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου χαιρετίζει τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή και της Οικονομικής Διευθύντριας του ΟΚΥπΥ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με τις γνώσεις, την εμπειρία και την επιστημοσύνη τους θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στο εγχείρημα για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, και εν τέλει θα τα οδηγήσουν στη διοικητική και οικονομική τους αυτονόμηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE