ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Άλογο» η Λάρισα, τρίποντη ανάσα για Λεβαδειακό, «απέδρασε» από την Ξάνθη ο Πανιώνιος

«Άλογο» η Λάρισα, τρίποντη ανάσα για Λεβαδειακό, «απέδρασε» από την Ξάνθη ο Πανιώνιος

Η Λάρισα ήταν εμφανώς ανώτερη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε την κυριαρχία από το πρώτο λεπτό και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός ότι ο αντίπαλός της έμεινε με δέκα παίκτες. Το τελικό 2-0 είναι ένα αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Το ήθελε περισσότερο η Λάρισα και αυτό έβγαινε προς τα έξω από την εικόνα της αναμέτρησης από το πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα από το πρώτο λεπτό και το 0-0 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια είναι ξεκάθαρο πως αδικεί τους «βυσσινί», που με βάση την εικόνα του αγώνα θα έπρεπε να προηγούνται από νωρίς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσικάρσκι να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα μόλις στο 48΄ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένει με δέκα παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ξεκάθαρο πως η Λάρισα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη και αυτό το κεφαλαιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Για την ακρίβεια, μόλις δυο λεπτά μετά την κόκκινη κάρτα του Τσικάρσκι οπότε και ο Γκόλιας, έπειτα από φάση διαρκείας, άνοιξε το σκορ σε μια φάση πάντως που ενδέχεται να είναι οφσάιντ ο Φατιόν.

Η Λάρισα συνέχισε να είναι καλύτερη, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έμοιαζε ικανός να την απειλήσει και η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη έδειχνε πως αν έμπαινε άλλο γκολ αυτό θα το έβαζε η Λάρισα.

Έτσι και έγινε: ο Ντέλετιτς, που στο πρώτο ημίχρονο είχε δοκάρι, πήρε το αίμα του πίσω και με δυνατό σουτ στο 75′ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους, εξέλιξη που ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η Λάρισα έφτασε τους 11 και βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 7 και είναι 13ος.

Μαντάρα οι διαιτητές, τρίποντο ο Λεβαδειακός

Τρίποντο βαθμολογικής…. ανάσας πανηγύρισε ο Λεβαδειακός που κέρδισε (2-1) τον ΟΦΗ και τον έπιασε στους επτά βαθμούς σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα σοβαρά λάθη του διαιτητή Γρατσάνη και του α’ βοηθού του Καρατζίκα.

Πρωταγωνιστής ο Μάρκο Στανόγεβιτς που πέτυχε δύο γκολ, επιστροφή στα τέρματα και για τον Αραβίδη (είχε ισοφαρίσει προσωρινά).

«Σαλάτα» τα έκαναν οι Ευάγγελος Γρατσάνης και ο α’ βοηθός του, Αντώνης Καρατζίκας, καθώς τα λάθη τους στο πρώτο ημίχρονο σημάδεψαν το παιχνίδι.

Αρχικά, στο 7′ δεν είδαν την μπάλα που πέρασε τη γραμμή, με τον Στρέζο να αποκρούει την μπάλα στο σουτ του Παντελιάδη, ενώ αυτή είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή.

Στο 43′ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Κοροβέση από τον Ζησόπουλο. Μια φάση δύσκολη, που έφερε την έντονη αντίδραση των γηπεδούχων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δύο λεπτά αργότερα, οι Γρατσάνης και Καρατζίκας, είδαν γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς με την μπάλα να μην περνάει την γραμμή της εστίας του Στρέζου.

Υπόδειξη bonus στη φάση αυτή από την οποία προήλθε το 2-1 το γεγονός πως η ανατροπή του Ναγκίς, έγινε εντός περιοχής, όμως ο Γρατσάνης, αν και έδειξε την παράβαση, δεν είδε πως ήταν πέναλτι, δίνοντας φάουλ πάνω στη γραμμή.

Εκτός όλων αυτών είχα και αγώνα στη Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο επιθετικά και στο 25ο λεπτό, ο Σαβαντογκό σούταρε ο Στρέζος έδιωξε ασταθώς, δίνοντας το δικαίωμα στον Στανόγεβιτς, να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΟΦΗ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τον Λεβαδειακό να έχει το προβάδισμα, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζησόπουλο πάνω στον Κοροβέση στο 41ο λεπτό, με τον Αραβίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαγίτς.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σημειώθηκε η φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Στανόγεβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον διαιτητή της αναμέτρηση, Ευάγγελο Γρατσάνη, να δείχνει το σημείο της σέντρας, όμως από το ριπλέι φαίνεται ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες του Λεβαδειακού, να διατηρούν το υπέρ τους προβάδισμα και τους παίκτες του ΟΦΗ να προσπαθούν να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του Μπαγίτς, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ωστόσο, γνωρίζοντας ακόμη μια ήττα την φετινή σεζόν.

Αντίθετα ο Λεβαδειακός έφτασε στο τρίποντο της νίκης με πρωταγωνιστή τον Στανόγεβιτς, που σημείωσε και τα δύο γκολ των Βοιωτών, οι οποία έφτασαν στους εφτά βαθμούς στο πρωτάθλημα και συγκατοικούν με ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη.

Έστησε… σημαία με τον «γαλανόλευκο» Μασούρα ο Πανιώνιος στην Ξάνθη!

Με…σημαιοφόρο τον αρχηγό του κι εσχάτως «γαλανόλευκο» έπειτα από την κλήση στην Εθνική Ανδρών, Γιώργο Μασούρα, ο Πανιώνιος «απέδρασε» (1-0) από την Ξάνθη κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί (οκτώ αγωνιστικών) των Θρακιωτών.

Φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μασούρα έφερε η νίκη του Πανιωνίου στην «Ξάνθη Arena».

Η…φρεσκότατη κλήση στην Εθνική ομάδα «έφτιαξε» τον αρχηγό της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, που πήρε από το χέρι την ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό και την οδήγησε στη νίκη με αντίπαλο την Ξάνθη.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με το κέφι και την ενέργεια που έβγαλε στο χορτάρι, έκανε άνω – κάτω την άμυνα των γηπεδούχων και πέτυχε το «χρυσό» γκολ που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ του «Ιστορικού».

Η Ξάνθη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον…αέρα του αήττητου των οκτώ αγωνιστικών, των τεσσάρων συνεχόμενων νικών στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και με ξεκάθαρο στόχο να διευρύνει το σερί που «έχτισε» ούτως ώστε να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Κάτι που δεν κατάφερε γνωρίζοντας την δεύτερη της ήττα, μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος προερχόταν από μία εμφατική νίκη (3-0) επί του Παναιτωλικού την περασμένη αγωνιστική που τον έστειλε με ανεβασμένη ψυχολογία στην «Ξάνθη Arena».

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό παρά τις σημαντικές απουσίες (Σπιριντόνοβιτς, Κόρμπος) σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και δείχνει πως ανεβάζει στροφές πλησιάζοντας σε τροχιά – πεντάδας.

Η Ξάνθη είχε μια ευκαιρία από το…πουθενά (έπειτα από παιδαριώδες λάθος του Ντομίνγκες) να ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό, ωστόσο ο Καντά δεν κατάφερε να κερδίσει από πλεονεκτική θέση τον Κότνικ.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο καλά στο γήπεδο και χτύπησαν το «καμπανάκι» του γκολ τρεις φορές, με τον Τσιλούλη (20΄) και δις με τον Μασούρα (27΄- 30΄).

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μασούρας στο 27΄βρίσκοντας το δοκάρι το πέτυχε στο 36΄βάζοντας στην θέση του οδηγού τον Πανιώνιο και σημειώνοντας το τέταρτο προσωπικό γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο ήταν φλύαροι και δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Κότνικ, μένοντας και με δέκα παίκτες στο 77΄έπειτα από αποβολή του Αλμέιδα.

Οι Νεοσμυρνιώτες έδωσαν χώρο και μέτρα στον αντίπαλο, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα. Με σωστή τακτική κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα στην επανάληψη και «κλείδωσαν» τη νίκη τους, μέσω της οποίας επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε καλό…φεγγάρι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top