ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι εκδηλώσεις μαθητών και φοιτητών για τα 35 χρόνια της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

 Οι εκδηλώσεις μαθητών και φοιτητών για τα 35 χρόνια της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τουρκοκύπριους. Η διεθνής κοινότητα, με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε την ανακήρυξη της ``ΤΔΒΚ`` νομικά άκυρη και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

Συγκεκριμένα, με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Την Πέμπτη (15/11) οι φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις ΠΟΦΕΝ και ΠΣΕΜ διοργανώνουν στις δέκα και τριάντα και στις έντεκα αντικατοχικές εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες.

Στη Λευκωσία η εκδήλωση ξεκινά στις 10:30 με συγκέντρωση στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου και πορεία προς το Οδόφραγμα Αγίου Κασσιανού.

Στη Λεμεσό η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Νοσοκομείο στις 10:30 και θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Στη Λάρνακα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στις Φοινικούδες, στην Πάφο στις 11:00 στο χώρο του Μνημείου Μακαρίου Γ’ και Αντίστασης και στην ελεύθερη Αμμόχωστο στις 11:00 στο ανοικτό αμφιθέατρο Φρενάρους.

Κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης και καλούν σε συστράτευση για δικαίωση του αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Επίσης, απόψε θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top