ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγμα για Μέι - Παραιτήθηκε ο Υπουργός Brexit

Πλήγμα για Μέι - Παραιτήθηκε ο Υπουργός Brexit

Την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Brexit υπέβαλε ο Ντόμινικ Ράαμπ, στον απόηχο της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ από το βρετανικό Υπουργικό Συμβούλιο.

Η απώλεια του κορυφαίου Υπουργού σε σχέση με το Brexit συνιστά μεγάλο πλήγμα για την Πρωθυπουργό Μέι, καθώς δυσκολεύει η προσπάθειά της να πείσει τους δεκάδες επιφυλακτικούς ή εχθρικούς προς τη συμφωνία Συντηρητικούς βουλευτές να την υπερψηφίσουν.

Ο κ. Ράαμπ ανέφερε ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να στηρίξει τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης. Στη επιστολή παραίτησης εκτιμά ότι οι όροι για τη Β. Ιρλανδία είναι «πολύ πραγματική απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου». Προσθέτει ότι δεν μπορεί να στηρίξει την παραμονή της χώρας σε μία τελωνειακή ένωση χωρίς ημερομηνία λήξης και με την ΕΕ να διαθέτει βέτο κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτήν.

Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Βόρειας Ιρλανδίας είχε υποβάλει ο Σέιλες Βάρα.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Βάρα σημειώνει ότι η συμφωνία αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο «σε μία ενδιάμεση κατάσταση χωρίς χρονικό περιορισμό ως προς το πότε εν τέλει θα γίνουμε κυρίαρχο έθνος».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top