ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Συλλούρης: 'Η παιδεία είναι μια συνεχής και αέναη εξελικτική διαδικασία'

Δ. Συλλούρης: 'Η παιδεία είναι μια συνεχής και αέναη εξελικτική διαδικασία'

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε χαιρετισμό κατά την τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου παρατήρησε ότι η παιδεία είναι μια συνεχής και αέναη εξελικτική διαδικασία, η οποία έχει ως βασικό στόχο, πέρα από την παροχή γνώσης, την οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου, με διευρυμένο πνεύμα, ήθος και προσωπικότητα.

Σημείωσε ότι η φετινή τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου, καθώς αποτελεί την πρώτη αποφοίτηση του Πανεπιστημίου, ως αυτόνομου πλέον ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αφού το Ανοικτό Πανεπιστήμιο λειτουργεί αυτόνομα από τον Φεβρουάριο του 2018 συμπληρώνοντας δώδεκα χρόνια προσφοράς, κατάρτισης και γνώσης στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

«Πρόκειται για το κατεξοχήν ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο, το οποίο προωθεί την αξία της δια βίου μάθησης, καθότι έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει την ευέλικτη μεθοδολογία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», συνέχισε προσθέτοντας ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα μόρφωσης και εξειδίκευσης σε άτομα κάθε ηλικίας, στον δικό τους χρόνο και τόπο, με αποτέλεσμα την απόκτηση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών εγνωσμένου κύρους, ο οποίος σαφώς και θα διανοίξει καινούργιες προοπτικές για το μέλλον.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξ αποστάσεως μάθηση, φαίνεται ότι είναι μια μέθοδος η οποία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας.

Πρόσθεσε ότι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η δυνατότητα και η ευελιξία που παρέχει στους φοιτητές να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες τηλεκπαίδευσης, καθώς και τα κατάλληλα διαδραστικά εργαλεία.

Ο κ. Συλλούρης διατύπωσε επίσης τη θέση ότι η σύγχρονη εκπαίδευση οφείλει μεν να συμπορεύεται με αυτό το ρεύμα εξέλιξης και καινοτομίας, προειδοποιώντας ωστόσο, αλλά και νουθετώντας, για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν, ή ακόμη καλύτερα προτείνοντας τρόπους αποφυγής τους.

« Ο ελεύθερος στοχασμός, η αμφισβήτηση και η άσκηση κριτικής σκέψης, είναι στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν τον άνθρωπο πάντοτε σε ολόκληρο τον βίο του, όσες αλλαγές και αν επέλθουν», συμπλήρωσε.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top