ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον αστυνομικών - Διερευνήθηκαν 69 υποθέσεις διαφθοράς

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον αστυνομικών - Διερευνήθηκαν 69 υποθέσεις διαφθοράς

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2019 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την Πέμπτη (15/11), ο κ. Ιωνάς Νικολάου, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση, ενώ μίλησε και για την διαφθορά στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι στα πλαίσια λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, διερευνήθηκαν 69 υποθέσεις αστυνομικής διαφθοράς, για 19 από αυτές έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον έξι μελών του Σώματος και τεσσάρων πολιτών, και για πειθαρχική δίωξη εναντίον τριών μελών του Σώματος.

Τόνισε επίσης ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές για καταπολέμηση της διαφθοράς, προαναγγέλλοντας αλλαγές και εντός του 2019.

Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση και ότι για πρώτη φορά η Κύπρος έχει εθνική στρατηγική για το πρόβλημα αυτό και έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του νομοτεχνικού ελέγχου.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το 2018 η Κύπρος έλαβε τα εύσημα της Επιτροπής GRECO, αφού με τα μέτρα που έλαβε κατά της διαφθοράς υλοποίησε όλες τις συστάσεις του γ’ γύρου αξιολόγησης, για την ποινικοποίηση των αδικημάτων διαφθοράς και τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων και θεωρήθηκε «ως πλήρως επιτυχούσα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top